Twitter, în centrul unei investigații după ce un hacker a anunțat că a furat date despre 400 de milioane de conturi

Publicat:

Twitter este în centrul unei investigații privind protecția datelor, după ce informații legate de „400 de milioane” de conturi ale utilizatorilor au fost scoase la vânzare de un hacker, informează mediafax.

Un organism de supraveghere va investiga Twitter după ce un hacker a pretins că deține informații private legate de peste 400 de milioane de conturi.


Citește și : Kievul se aşteaptă la întreruperi repetate de electricitate toată iarna

Hackerul Ryushi cere 200.000 de dolari pentru a preda datele care ar include și pe cele ale unor celebrități, potrivit BBC.

Comisia irlandeză pentru protecția datelor (DPC) a anunțat că „va examina respectarea de către Twitter a legislației privind protecția datelor în legătură cu această problemă de securitate”.

Se pare că datele ar include numere de telefon și e-mailuri, inclusiv cele aparținând unor celebrități și politicieni, dar mărimea furtului nu a fost confirmată.

Până în prezent, Twitter nu a răspuns solicitărilor presei cu privire la presupusa încălcare a securității.

Citește și : Ce conţine planul de pace al lui Zelenski

 

Directorul executiv Elon Musk nu a răspuns nici el la o solicitare de comentarii transmisă pe Twitter de către Brian Krebs, unul dintre cei mai importanți jurnaliști din domeniul securității cibernetice. Jurnalistul notează că încălcarea a avut loc probabil înainte ca șeful Tesla să preia conducerea Twitter.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: ‘Cu românii nu se poate face nimic’

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: 'Cu românii nu se poate face nimic' Adolf Hitler, cunoscutul dictator german, considera armata română aproape...

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.