X

Uciderea lui Jamal Khashoggi „subminează stabilitatea regională” (Jim Mattis)

Uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi „subminează stabilitatea regională”, iar Departamentul de Stat din Statele Unite plănuiește să ia măsuri drastice în ceea ce privește acest caz, a declarat sâmbătă secretarul american al Apărării, Jim Mattis, citat de Associated Press, scrie Mediafax.

„Interesele noastre principale sunt pacea și respectarea drepturilor omului. Uciderea lui Jamal Khashoggi într-o instituție diplomatică este un motiv de îngrijorare pentru noi toți”, a declarat Mattis.

Citește și : Peste 300 de migranţi salvaţi de marina marocană din Mediterana şi Atlantic

„Eșecul unei națiuni de a adera la normele internaționale subminează stabilitatea regională, într-un moment în care este mare nevoie de ea”, a adăugat secretarul Apărării..

Secretarul a menționat că relațiile de bază dintre Administrația de la Washington și cea de la Riyad nu se vor schimba.

Ministrul de Externe al Arabiei Saudite, Adel al-Jubeir, a transmis sâmbătă că persoanele care se află în spatele acestei crime vor fi judecați în regat, iar investigația va dura probabil mult timp.

Președintele american Donald Trump și-a manifestat în mai multe rânduri dorința de a rezolva acest caz, dar a subliniat și rolul Arabiei Saudite ca aliat împotriva Iranului și a militanților islamiști. De asemenea, Trump a menționat și faptul că Arabia Saudită este unul dintre cei mai importanți clienți ai Statelor Unite în ceea ce privește achiziția de armament.

Citește și : Armata israeliană acuză Siria că a ordonat, cu sprijinul Iranului, atacurile dinspre Gaza din cursul nopţii

Tags: Adel al-JubeirArabia sauditaDonald TrumpKhashoggiMattisStatele Unite
Categorii: Sinteze