X

Ucigaşii unui poliţist francez au fost prinşi şi arestaţi în apropiere de graniţa cu Spania

Patru suspecţi au fost plasaţi în arest în legătură cu împuşcarea mortală a unui ofiţer de poliţie în sudul Franţei săptămâna trecută, a anunţat luni ministrul de interne Gerald Darmanin, informează DPA, potrivit agerpres.

Printre cei patru se număra bărbatul suspectat că l-a împuşcat pe ofiţerul de poliţie Eric Masson (foto) miercuri, la Avignon, în timpul unei operaţiuni antidrog, a declarat ministrul pentru canalul RMC/BFM.

Citeşte şi: Protestele violente din Ierusalim AMÂNĂ o decizie-cheie în justiţie – Black News

Suspecţii încercau să fugă în Spania când au fost reţinuţi duminică noapte, la aproximativ 20 de kilometri în afara oraşului Avignon, la o cabină de taxare pe o autostradă, a anunţat Franceinfo, citând surse din cadrul anchetei.

Cel puţin 5.000 de persoane au luat parte duminică la Avignon la comemorarea ofiţerului ucis, împuşcat în timp ce poliţia efectua un control la o locaţie cunoscută de trafic de droguri.

O slujbă de înmormântare la care urmează să asiste şi înalţi politicieni francezi va avea loc marţi.

Citeşte şi: BOMBĂ într-un autobuz plin cu oameni! Cel puţin 11 persoane au murit – Black News

Violenţa împotriva poliţiei este o problemă fierbinte în Franţa. Pe 23 aprilie, o poliţistă a fost ucisă de un bărbat cu un cuţit lângă Paris. Investigaţiile au arătat că autorul este un islamist radical.

Guvernul francez vrea să ofere mai multă protecţie forţelor de ordine în ţară cu o nouă lege de securitate, primită cu proteste majore. Criticii se tem, printre altele, de o restrângere a libertăţii presei.

Tags: AvignonEric MassonfrantaGérald Darmaninparistrafic de droguri
Categorii: Diaspora