Ucigaşul lui Peter R. de Vries nu vrea să vorbească cu anchetatorii

Publicat:

Bărbatul suspectat de uciderea jurnalistului olandez de investigaţii Peter R. de Vries a compărut pentru prima dată în faţa instanţei penale, informează luni dpa, potrivit agerpres.

În timpul primei sesiuni de judecată publice care a avut loc luni la Amsterdam, presupusul ucigaş, identificat drept Delano G. (22 de ani), a invocat dreptul său de a păstra tăcerea. Co-acuzatul Kamil E. şi-a clamat nevinovăţia, susţinând că nu ştia nimic despre crimă.


Citeşte şi: Milioane de vieți depind de modul în care se termină pandemia – Black News

Delano G., din Roterdam, este acuzat că l-a împuşcat pe jurnalist pe o stradă din Amsterdam pe 6 iulie, în timp ce Kamil E., din Polonia, conducea maşina cu cu care cei doi au fugit de la faţa locului, potrivit procurorului.

Cunoscutul jurnalist, în vârstă de 64 de ani, a fost ucis de şase gloanţe, dintre care unul l-a lovit în cap. Peter R. de Vries a murit în urma rănilor grave, 9 zile mai târziu.

Această crimă a şocat opinia publică din Olanda şi a provocat de asemenea reacţii pe plan internaţional. De Vries era de multă vreme în vizorul criminalităţii organizate.

Parchetul vede legături clare cu un proces în desfăşurare împotriva unei cunoscute bande de droguri. De Vries era confidentul martorului-cheie în acest proces. Anterior, au fost ucişi fratele şi avocatul lui.

Potrivit Parchetului, investigaţia asupra celor care au comandat crima nu a fost încă finalizată.

Cei doi suspecţi au fost arestaţi la scurt timp după crimă, când se aflau la bordul maşinii cu care au fugit, pe o autostradă la circa 50 de kilometri de Amsterdam. Poliţia a găsit în maşină arme, inclusiv presupusa armă a crimei.

Citeşte şi: Ruşii aveau o ‘CÂRTIŢĂ’ în cabinetul ministrului francez al apărării – Black News

Parchetul vrea să demonstreze vinovăţia celor doi cu ajutorul unor imagini de pe camere video şi al unor dovezi confiscate în timpul percheziţionării unor locuinţe. Se presupune de asemenea că bărbatul care a condus maşina fusese văzut cercetând, cu câteva zile înainte de crimă, zona unde a avut loc aceasta.

Primul termen al procesului este de obicei consacrat unor chestiuni procedurale, iar faza principală ar urma să înceapă în vara lui 2022. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul german al apărării: Dacă Trump câştigă, ţările NATO vor fi sub o ‘presiune mai mare’

Ministrul german al apărării: Dacă Trump câştigă, ţările NATO vor fi sub o 'presiune mai mare' Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat miercuri...

Comisia Europeană a aprobat plata către Ucraina a unei noi tranşe din ajutorul de 50 de miliarde de euro

Comisia Europeană a aprobat plata către Ucraina a unei noi tranşe din ajutorul de 50 de miliarde de euro Comisia Europeană a anunţat miercuri că...

Kremlinul neagă eşecul ofensivei sale în regiunea ucraineană Harkov

Kremlinul neagă eşecul ofensivei sale în regiunea ucraineană Harkov Kremlinul a negat miercuri că ofensiva sa în regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei, a eşuat, chiar...

Patrick Turner, numit reprezentant al NATO în Ucraina

Patrick Turner, numit reprezentant al NATO în Ucraina Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat miercuri numirea britanicului Patrick Turner în calitate de reprezentant...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.