X

Ucraina a distrus un sistem antirachetă rusesc S-400 la Belgorod (surse)

Un atac cu drone al forţelor speciale ale Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a distrus noaptea trecută un sistem antiaerian rusesc S-400 Triumf, cu rază lungă de acţiune, în regiunea Belgorod din Federaţia Rusă, au declarat miercuri surse SBU pentru agenţia de presă oficială ucraineană Ukrinform, citată de EFE.

Conform surselor citate, sistemul antirachetă S-400 Triumf valorează în jur de 1,2 miliarde de dolari (peste 1,14 miliarde de euro la cursul de schimb actual).

Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

Este al doilea sistem de acest tip pe care Ucraina susţine că l-a distrus în ultimele săptămâni. La 14 septembrie, Kievul anunţase că a distrus un sistem cu rachete sol-aer Triumf în Crimeea ocupată.

Într-o înregistrare video postată pe reţelele de socializare de către utilizatori ruşi, se pot auzi în jur de 20 de explozii în momentul atacului din regiunea Belgorod, la graniţa cu Ucraina.

Atacul, potrivit surselor din cadrul SBU, a provocat întreruperea curentului electric în mai multe zone rezidenţiale situate în apropierea amplasamentului sistemului antiaerian rusesc.

Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

Ucraina lansează din ce în ce mai multe atacuri în interiorul teritoriului Rusiei, cu scopul de a distruge apărarea antiaeriană şi de a provoca daune instalaţiilor industriei militare ruse pentru a încetini producţia de rachete, pe care Moscova le utilizează în atacurile asupra teritoriului ucrainean.

Tags: atacBelgoroddroneS-400 TriumfSBU
Categorii: ExterneRăzboi in UcrainaȘtirile zilei