Ucraina a eliberat 37 de kilometri pătraţi în ultima săptămână

Publicat:

Armata ucraineană a recucerit în ultima săptămână 37 de kilometri pătraţi în sudul şi estul Ucrainei ce se aflaseră sub controlul forţelor ruse, a anunţat luni adjuncta ministrului apărării ucrainean Ganna Maliar, transmit AFP şi DPA, potrivit agerpres.

În sudul ţării, ”teritoriile eliberate au sporit 28,4 kilometri pătraţi”, ceea ce aduce la 158,4 de kilometri pătraţi suprafaţa totală recucerită în această zonă după lansarea contraofensivei la începutul lunii mai.


Citeşte şi: Armata Chinei e concepută pentru a preveni orice potențial Prigojin – Black News

În estul Ucrainei, forţele Kievului au recucerit 9 kilometri pătraţi.

”Inamicul rezistă, este în curs un duel foarte dur”, a subliniat Maliar. Potrivit acesteia, la finalul săptămânii trecute trupele ruse au lansat la rândul lor o ofensivă în apropiere de Svatove, în regiunea Lugansk.

Ruşii încearcă să avanseze către Lâman, oraş din regiunea Doneţk recucerit de armata ucraineană în toamna anului trecut.

Duminică, Ganna Maliar raportase ”lupte violente” în patru zone de pe linia frontului de est, unde trupele ruse ”avansează”.

Forţele ruse continuă să ocupe peste 45.000 de kilometri pătraţi în sudul Ucrainei, fără lua în calcul peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Citeşte şi: Prigojin în Belarus: un succes pe care Alexandr Lukaşenko riscă să-l regrete – Black News

Luni dimineaţă, forţele armate ucrainene au raportat că au doborât 13 din 17 drone de fabricaţie iraniană Shahed care au vizat sudul şi estul Ucrainei.

În primele ore ale zilei de duminică au fost vizate de atacuri cu drone capitala Kiev şi oraşul Herson, mai multe persoane fiind rănite.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Generalul Sîrskîi, șeful armatei ucrainene, a dat ordinul acum în cel mai fierbinte punct de pe front

Generalul Sîrskîi, șeful armatei ucrainene, a dat ordinul acum în cel mai fierbinte punct de pe front Comandantul forțelor armate ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, a...

Dronă interceptată în apropierea centralei nucleare Kursk, care nu a fost afectată

Dronă interceptată în apropierea centralei nucleare Kursk, care nu a fost afectată Armata rusă a interceptat joi o dronă ucraineană lângă oraşul rus Kurceatov, dar...

NATO va discuta pe 12 octombrie autorizarea atacurilor ucrainene mai adânci în Rusia

NATO va discuta pe 12 octombrie autorizarea atacurilor ucrainene mai adânci în Rusia Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a anunțat că la următoarea reuniune...

Noul şef al NATO, Mark Rutte, a ajuns azi la Kiev

Noul şef al NATO, Mark Rutte, a ajuns azi la Kiev Noul secretar general al NATO, Mark Rutte, a sosit la Kiev joi, la nici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.