X

Ucraina a început să se pregătească pentru un război cu Rusia cu cinci luni înainte de invazie: ‘Toate semnele erau că ne vom întâlni cu inamicul’

Ucraina a început să se pregătească pentru un război cu Rusia cu cinci luni înainte de invazie: ‘Toate semnele erau că ne vom întâlni cu inamicul’

Trupele ucrainene din Donbas au început pregătirile pentru o invazie pe scară largă a Rusiei în toamna anului 2021, potrivit  comandantului Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei, care la momentul începerii războiului pe scară largă a condus Operațiunea Forțelor Comunale (JOS) din Donbas, într-un interviu pentru Radio Svoboda.

„Toate semnele erau că ne vom întâlni cu inamicul – și nu numai din zona ocupată a Donbasului, unde activează grupurile militante LPR/DPR, ci și de pe teritoriul Rusiei, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și : Nebunie în Rusia: jurnaliști și protestari arestați pe străzi. Revoltă după moartea lui Navalnîi

Prin urmare, deja în toamnă, am început să efectuăm anumite acțiuni pentru a-i întâlni cu succes și a-i provoca daune maxime. Înțelegând că raportul forțelor și mijloacelor a fost și nu va fi în favoarea noastră, dar tot nu aveam opțiuni – trebuia să perseverăm, pentru că toată Ucraina era în spatele nostru.

Prin urmare, timp de cinci luni ne pregăteam să respingem o agresiune pe scară largă. Deja în ianuarie-februarie, am primit telegrame de la Direcția Principală de Informații (Ministerul Apărării al Ucrainei – n.red.), în care se presupunea că o astfel de opțiune este posibilă.

Și în februarie, am făcut tot posibilul pentru a întâlni inamicul cu demnitate: toate pozițiile au fost întărite cât mai mult posibil, toate opțiunile posibile de acțiune au fost calculate, toate rezervele au fost mutate – am efectuat antrenament la scară largă de două ori, cel puțin, și un s-au desfășurat multe instruiri locale.

Citește și : Lunga listă a victimelor lui Putin. Cine sunt oamenii despre care se crede că au fost asasinați la comanda liderului de la Kremlin

Aceasta și-a jucat, probabil, rolul decisiv. Că în prima zi, când s-a făcut un atac asupra tuturor centrelor de comandă, asupra tuturor punctelor de control, asupra tuturor locurilor unde trebuiau adunate trupele și depozitele noastre, au trecut într-un loc gol”.

Pavlyuk a subliniat că partea Luhansk a apărării este cea mai periculoasă, deoarece acolo inamicul înainta dinspre sud, nord și est.

Tags: DonbasLuhanskucraina
Externe