Ucraina a realizat noi scuturi pentru vehiculele de luptă Bradley, pentru a face față atacurilor lansate de Rusia

Publicat:

Ucraina a realizat noi scuturi pentru vehiculele de luptă Bradley, pentru a face față atacurilor lansate de Rusia

În încercarea de a face față atacurilor ruse, Ucraina a realizat noi scuturi pentru vehiculele de luptă Bradley, fabricate în SUA, a căror importanță este uriașă, dar care sunt țintele bombardamentelor cu drone rusești, relatează Business Insider.

Oleksandr Mironenko, directorul de operațiuni al grupului ucrainean Metinvest, a precizat pentru Newsweek că scuturile, care costă în jur de 2 milioane de dolari fiecare, au fost „testate cu succes” și că firma „trece la producția de masă”, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Scutul este un paravan glisant pe partea superioară a M2 Bradley. Mironenko a susținut că scutul era mai complex decât modelele anterioare, întrucât trebuia „să alunece înainte și înapoi de la partea superioară la partea laterală a vehiculului, în funcție de situația de luptă”.

Metinvest a fabricat deja scuturi pentru tancurile ucrainene și a transmis în cursul lunii mai că a fabricat 25 de astfel de scuturi, inclusiv pentru tancul american Abrams.

Metinvest a anunțat că oferă gratuit aceste scuturi armatei ucrainene.

Ucraina a primit mai mult de 300 de astfel de vehicule de luptă din partea SUA și le-a utilizat pentru a asigura transportul trupelor și pentru a ataca blindatele și infanteria rusească.

Vehiculele au fost date în folosință pentru prima dată în SUA în anii 1980. Imagini dramatice de pe câmpul de luptă au arătat o confruntare între trupele ucrainene într-un vehicul de infanterie (IFV) M2 Bradley și un tanc de luptă rusesc T-90M.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Secretarul de presă al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder, a numit vehiculul de luptă Bradley drept un „ucigaș de tancuri”.

Dronele au fost folosite mai mult în acest război decât în orice alt conflict din istorie, ambele părți folosindu-le pentru a neutraliza echipamente și soldați și pentru a colecta informații în vederea direcționării unor arme mai puternice. 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Robert Downey Jr. îşi anunţă revenirea în universul filmelor Marvel, la Comic-Con din California

Robert Downey Jr. îşi anunţă revenirea în universul filmelor Marvel, la Comic-Con din California Actorul oscarizat Robert Downey Jr. şi-a anunţat sâmbătă, la Festivalul Internaţional...

Fibrele alimentare care ar putea înlocui medicamentele de slăbit, precum Ozempic

Fibrele alimentare care ar putea înlocui medicamentele de slăbit, precum Ozempic Medicamentele de slăbit, precum Ozempic, ar putea fi înlocuite de fibre alimentare. Cel puțin,...

SUA anunţă un nou pachet de ajutor american pentru Ucraina, în valoare de 200 de milioane de dolari

SUA anunţă un nou pachet de ajutor american pentru Ucraina, în valoare de 200 de milioane de dolari SUA au anunţat luni un nou pachet...

Cea mai mare rată de ocupare a femeilor în câmpul muncii, înregistrată din ultimii 6 ani

Cea mai mare rată din ultimii 6 ani de ocupare în câmpul muncii a femeilor În acest an, 2024, s-a înregistrat cea mai mare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.