X

Ucraina a realizat noi scuturi pentru vehiculele de luptă Bradley, pentru a face față atacurilor lansate de Rusia

Ucraina a realizat noi scuturi pentru vehiculele de luptă Bradley, pentru a face față atacurilor lansate de Rusia

În încercarea de a face față atacurilor ruse, Ucraina a realizat noi scuturi pentru vehiculele de luptă Bradley, fabricate în SUA, a căror importanță este uriașă, dar care sunt țintele bombardamentelor cu drone rusești, relatează Business Insider.

Oleksandr Mironenko, directorul de operațiuni al grupului ucrainean Metinvest, a precizat pentru Newsweek că scuturile, care costă în jur de 2 milioane de dolari fiecare, au fost „testate cu succes” și că firma „trece la producția de masă”, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Scutul este un paravan glisant pe partea superioară a M2 Bradley. Mironenko a susținut că scutul era mai complex decât modelele anterioare, întrucât trebuia „să alunece înainte și înapoi de la partea superioară la partea laterală a vehiculului, în funcție de situația de luptă”.

Metinvest a fabricat deja scuturi pentru tancurile ucrainene și a transmis în cursul lunii mai că a fabricat 25 de astfel de scuturi, inclusiv pentru tancul american Abrams.

Metinvest a anunțat că oferă gratuit aceste scuturi armatei ucrainene.

Ucraina a primit mai mult de 300 de astfel de vehicule de luptă din partea SUA și le-a utilizat pentru a asigura transportul trupelor și pentru a ataca blindatele și infanteria rusească.

Vehiculele au fost date în folosință pentru prima dată în SUA în anii 1980. Imagini dramatice de pe câmpul de luptă au arătat o confruntare între trupele ucrainene într-un vehicul de infanterie (IFV) M2 Bradley și un tanc de luptă rusesc T-90M.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Secretarul de presă al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder, a numit vehiculul de luptă Bradley drept un „ucigaș de tancuri”.

Dronele au fost folosite mai mult în acest război decât în orice alt conflict din istorie, ambele părți folosindu-le pentru a neutraliza echipamente și soldați și pentru a colecta informații în vederea direcționării unor arme mai puternice. 

 

Tags: BradleyrusiaSUAucraina
Externe