X

Ucraina a ‘respins’ cu succes numeroase asalturi rusești în Donbas (Londra)

Ucraina a “respins cu succes numeroase asalturi rusești de-a lungul liniei de contact în Donbas în această săptămână”, a declarat duminică Ministerul britanic al Apărării în ultima sa actualizare a informațiilor, informează mediafax.

“În ciuda faptului că Rusia a obținut unele câștiguri teritoriale, rezistența ucraineană a fost puternică pe toate axele și a provocat costuri semnificative forțelor ruse”, a continuat evaluarea, fără a preciza dacă rezistența a fost condusă de forțele armate ucrainene sau de grupuri civile.

Citește și : O treime din gazele exportate de Rusia spre UE riscă să fie pierdute din cauza războiului în Ucraina (directorul executiv al Naftogaz)

Ministerul Apărării a citat, de asemenea, “moralul slab al rușilor și timpul limitat pentru reconstituirea, reechiparea și reorganizarea forțelor de la ofensivele anterioare” ca fiind cauzele probabile pentru “eficacitatea de luptă” slăbită a Rusiei.

Vineri, Rusia a declarat că obiectivul principal al invaziei sale în Ucraina este de a prelua “controlul deplin” asupra sudului Ucrainei și a regiunii Donbas din estul țării. Anunțul, care a venit din partea unui oficial militar de rang înalt, a marcat prima dată de la începutul conflictului când Rusia a recunoscut că luptă pentru a stabili un coridor terestru prin teritoriul ucrainean care să lege Rusia de Crimeea, peninsula pe care a anexat-o în 2014

Rusia și-a intensificat ofensiva în regiunea Donbas în ultimele săptămâni, potrivit oficialilor ucraineni, lupte grele fiind raportate aproape zilnic în regiunile Donețk și Luhansk.

Citește și : Evacuarea civililor din Mariupol, ‘perturbată’ de armata rusă (adjunctul primarului)

Tags: crimeeaDonbasDoneţkLuhanskrusiaucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina