X

Ucraina a reușit să doboare 36 din cele 42 de drone de atac lansate luni de Rusia (ministru)

Ministrul ucrainean de interne a declarat că forțele de securitate ale Kievului au reușit să doboare 36 din cele 42 de drone de atac lansate luni de Rusia. Apărarea aeriană a regiunii Kiev răspunde luni seara unui un atac cu drone, potrivit mediafax.

“Aceasta arată că acest atac nu și-a atins scopul. Cred că scopul a fost să depășească atacul cu rachete de lunea trecută. Dar acest lucru nu s-a întâmplat astăzi”, a declarat Denys Monastyrskyi pentru televiziunea ucraineană.

Citește și : Sprijinul militar al UE pentru Ucraina se intensifică

Din cele 42 de drone, aproximativ 30 au vizat Kievul, a precizat el, adăugând că celelalte au vizat regiunile Sumy și Dnipropetrovsk.

Apărarea aeriană a regiunii Kiev răspunde activ unui un atac cu drone rusești, a declarat luni seara primarul din Boryspil, la periferia orașului Kiev.

“Sistemul de apărare aeriană funcționează deasupra orașului nostru, așa că recomand cu tărie tuturor să rămână în adăposturi”, a declarat Volodymyr Borysenko pe Facebook. “Situația este sub control. Forțele noastre armate își fac bine treaba. Dar amenințarea rămâne”.

“Fâșia de lumină strălucitoare este armata noastră care încearcă să vadă dronele inamice, așa că nu intrați în panică. Rămâneți în adăposturi”, a adăugat primarul.

Citește și : Centrala nucleară Zaporojie, DECONECTATĂ iar de la alimentarea externă cu energie

Cel puțin patru persoane au fost ucise după ce Rusia a atacat luni capitala Kiev cu drone kamikaze de fabricație iraniană, potrivit oficialilor ucraineni, care au reluat apelurile ca aliații occidentali să furnizeze Ucrainei sisteme de apărare aeriană mai avansate.

Tags: atacDenys Monastyrskyidronekievrusia
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina