X

Ucraina acuză Rusia că a lovit un hambar de grâne în Odesa, nu un depozit de muniţie, aşa cum susţine Moscova

Rusia a anunţat duminica aceasta că a distrus un depozit de muniţii ce conţinea rachete pentru sistemul american HIMARS în regiunea Odesa, în sud-estul Ucrainei, în timp ce Kievul afirmă că de fapt ruşii au lovit un hambar de grâne, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Ministerul Apărării Rusiei a anunţat că rachete Kalibr au distrus un depozit de muniţie în regiunea ucraineană Odesa care conţinea rachete pentru sistemul american HIMARS şi alte sisteme antiaeriene de fabricaţie occidentală.

Citește și : Zelenski îi îndeamnă pe ucraineni să rămână vigilenți înainte de ziua independenței: ‘Rusia ar putea încerca să facă ceva deosebit de urât’

Un purtător de cuvânt al administraţiei regionale din Odesa a declarat că două rachete au fost doborâte deasupra mării, dar a treia a lovit ţinte agricole.

Nu s-au înregistrat victime, a declarat purtătorul de cuvânt citat, Serhii Bratciuk, pe contul său de Telegram. Un expert în explozibili şi anchetatori lucrează la hambarul de grâne, a adăugat el.

Reuters menţionează că nu a putut verifica relatările de pe câmpul de luptă.

Ministerul Apărării rus a susţinut totodată că forţele Moscovei au distrus două tancuri M777 Howitzer în poziţii de luptă în regiunea ucraineană Herson şi un depozit de combustibil în regiunea Zaporojie unde – potrivit sursei citate – erau depozitate peste 100 de tone de combustibil diesel.

Citește și : Daria Dugina, fiica ‘ghidului spiritual’ al invaziei lui Putin în Ucraina, ucisă într-o explozie

Tags: grânehambarHIMARSKalibrmunitieOdesa
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina