X

Ucraina va adopta o lege privind sancţionarea dublei cetăţenii (Peter Szijjarto)

Ucraina pregăteşte o ‘a treia lovitură’ împotriva minorităţilor naţionale, prin solicitarea preşedintelui Petro Poroşenko ca parlamentul să aprobe o lege privind sancţionarea dublei cetăţenii într-o procedură de urgenţă, a declarat marţi ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, relatează MTI, conform agerpres.

Prima lovitură a fost modificarea legii educaţiei, urmată de o a doua lovitură care a implicat declararea Legii cu privire la principiile politicii lingvistice de stat în Ucraina drept neconstituţională şi planificarea amendării sale, a declarat Szijjarto în cadrul unei conferinţe de presă.

Citește și : Eurodeputatul Siegfried Mureșan îi transmite un mesaj clar premierului din România

Ucraina acţionează împotriva minorităţilor naţionale ‘într-un mod vrednic de dispreţ şi premeditat’, a spus Szijjarto.

Preşedintele Ucrainei acţionează împreună cu parlamentul pentru a elimina treptat drepturile dobândite de minorităţi, în timp ce conduce o ‘campanie mincinoasă’, pretinzând că sunt victime ale geopoliticii, a adăugat şeful diplomaţiei ungare.

Citește și : Preşedintele Belarusului avertizează opoziţia să nu urmeze exemplul Armeniei

Ungaria îşi va menţine veto-ul asupra aderării Ucrainei la NATO dacă drepturile minorităţilor naţionale nu vor fi restabilite, a avertizat Peter Szijjarto.

Tags: NATOPéter SzijjartoPetro Poroşenkoucraina
Categorii: Diaspora