X

Ucraina afirmă că a lovit încă un pod în regiunea rusă Kursk

Ucraina afirmă că a lovit încă un pod în regiunea rusă Kursk

Forţele ucrainene au lovit încă un pod în regiunea rusă Kursk, frontalieră cu Ucraina, pentru a perturba operaţiunile de luptă ale Moscovei în regiune, au anunţat duminică Forţele Aeriene Ucrainene, informează AFP.

“Un nou pod într-o lună. Forţele aeriene continuă să priveze inamicul de capacităţile sale logistice datorită unor lovituri aeriene de precizie”, a declarat comandantul Forţelor Aeriene Ucrainene Mikola Oleşciuk, postând pe Telegram o înregistrare video a atacului, potrivit stiripesurse.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Sâmbătă, Forţele Aeriene Ucrainene au declarat că au distrus un pod rutier de importanţă strategică în Rusia, peste râul Seim. Comandantul Forţelor Aeriene Ucrainene, Mikola Oleşciuk, a publicat un videoclip pe un canal Telegram care arăta bombardarea podului. Videoclipul a arătat structura de peste râul Seim din districtul Gluşkovo în ruine, fiind distrusă astfel o rută de aprovizionare crucială pentru trupele ruse.

Ofensiva terestră fără precedent a Ucrainei în zona Kursk începută în 6 august are loc în contextul în care Rusia continuă invazia la scară largă, lansată în februarie 2022. Kievul încearcă să forţeze Moscova să intre în negocieri pentru a pune capăt războiului.

Citește și: Poliția înăsprește măsurile de control pe întreg teritoriul țării pentru a responsabiliza șoferii

Tags: KurskMikola Oleşciukpoducraina
Externe