X

Ucraina are 55.000 de cetățeni declarați dispăruți, în contextul ocupației ruse

Ucraina are 55.000 de cetățeni declarați dispăruți, în contextul ocupației ruse

Ucraina are 55.000 de cetățeni în registrul său unificat pentru persoanele dispărute în circumstanțe speciale, a declarat ministrul adjunct de Interne Leonid Timcenko pentru Ukrinform.

Registrul include persoane care au dispărut din cauza războiului, ocupației sau dezastrelor naturale și provocate de om, potrivit stiripesurse.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

„Registrul conține informații despre 55.000 de persoane. Cele mai multe dintre acestea sunt personal militar. Această cifră este destul de dinamică: atunci când se stabilește unde se află persoanele dispărute, în unele cazuri, se dovedește că un cetățean, de exemplu, este în captivitate”, a declarat Timcenko.

Cea mai recentă cifră arată o creștere considerabilă din iulie, când Ministerul de Interne a dezvăluit că 42.000 de ucraineni erau considerați dispăruți, afirmă The Kyiv Independent.

Acest număr nu include copiii ucraineni deportați forțat în Rusia, Belarus sau în teritoriile ucrainene aflate sub controlul rusesc, al căror număr depășește 19 500.

Citește și: Aproape 46% dintre moldoveni vor modificarea Constituţiei pentru aderarea la UE (sondaj)

Tags: belaruscetatenirusiaucraina
Externe