Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Publicat:

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Săptămâna viitoare, la Washington va avea loc summitul NATO. Ucraina își pune mari speranțe în acestă reuniune. După o întârziere de șase luni cauzată de inacțiunea Congresului, SUA au reluat furnizarea de ajutor militar soldaților ucraineni, dar apărătorii ucraineni sunt încă depășiți numeric și militar de Rusia.

Se pare că liderii NATO vor anunța deschiderea unui nou birou NATO la Kiev, care va fi poziționat ca o punte către aderare. De asemenea, se așteaptă ca aceștia să anunțe un angajament comun de a oferi Ucrainei asistență financiară de aproximativ 40 de miliarde de dolari până în 2025. Aceasta nu este o încercare foarte reușită de a se proteja împotriva riscului ca fostul președinte Donald Trump să revină la putere. Nimeni nu știe ce va face de fapt Trump dacă va fi ales, dar el a amenințat că va tăia ajutorul pentru a forța Ucraina să negocieze, spune Josh Rogin, editorialist de politică externă și securitate națională la The Washington Post, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

“Ucraina ar dori mai mult, inclusiv un pas formal către aderare, similar cu ceea ce a obținut recent cu Uniunea Europeană”, scrie Rogin.

Liderii ucraineni fac, de asemenea, presiuni pentru măsuri mai concrete care ar putea face diferența pe câmpul de luptă. Ucraina are nevoie cu disperare de mai multe sisteme de apărare antiaeriană. Aliații promit să trimită Ucrainei mai multe sisteme de rachete Patriot, dar nu există o idee clară despre câte vor fi livrate și când.

Liderii ucraineni cer, de asemenea, administrației Biden să reducă în continuare restricțiile privind utilizarea armelor americane împotriva țintelor militare din Rusia. Dar Casa Albă este îngrijorată acest lucru l-ar putea provoca pe Putin.

“Prin aprofundarea integrării Ucrainei în NATO, summitul de săptămâna viitoare este în sine o mustrare pentru Putin, care insistă ca războiul să fie soluționat în termenii săi. Trebuie să continuăm să semnalăm – pe o bază bipartizană – că Rusia nu are drept de veto asupra aspirațiilor Ucrainei de aderare la NATO”, a declarat senatorul Jeanne Shaheen.

Dar aceasta este doar o piesă a puzzle-ului. Având în vedere posibila revenire a lui Trump, cea mai bună modalitate de a asigura securitatea pe termen lung a Ucrainei este de a-i oferi mai multe oportunități de a învinge efectiv Rusia. Acest lucru înseamnă accelerarea livrării de sisteme de apărare antiaeriană, avioane de luptă, rachete cu rază mai lungă de acțiune și sprijinirea Ucrainei în dezvoltarea propriei producții de apărare pentru a-și reduce dependența de Occident.

Citește și: Moldova îşi trimite militarii în Somalia

“Biden ar trebui, de asemenea, să folosească summitul NATO pentru a explica poporului american de ce succesul Ucrainei este important pentru interesele de securitate națională ale SUA. Cu cât americanii înțeleg mai mult că oprirea lui Putin în Ucraina este mai sigură și mai ieftină decât așteptarea ca acesta să atace NATO mai târziu, cu atât mai greu îi va fi lui Trump – sau oricărei administrații viitoare – să submineze această misiune“, susține WP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sondaj – Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri

Sondaj - Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri Cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale...

Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului

Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului Un incident neplăcut a...

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu Prețurile petrolului au înregistrat cea...

Medicii de la urgență au sărbătorit Ziua Națională a Ambulanței

Medicii de la urgență au sărbătorit Ziua Națională a Ambulanței Angajații Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) au sărăbătorit sâmbătă, 5 octombrie, Ziua Națională a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.