Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a face față costurilor de reconstrucție în creștere (ministru)

Publicat:

Ministrul ucrainean de finanțe Serhiy Marchenko a declarat că țara sa are nevoie de mai mult ajutor din partea Occidentului pentru a face față costurilor de reconstrucție în creștere, în urma escaladării atacurilor cu rachete rusești din această săptămână, informează mediafax.

Atacurile continue ale Rusiei din ultimele zile au provocat la Kiev cele mai mari pene de curent din cele nouă luni de război de până acum și au oprit toate centralele nucleare din Ucraina pentru prima dată în ultimii 40 de ani.


Citește și: Situaţia din Iran, dezbătută în Consiliul drepturilor omului al ONU

Banca Mondială a estimat în august că ar fi nevoie de 105 miliarde de dolari pentru a repara infrastructura fizică a Ucrainei, dar Marchenko a declarat agenției de știri Reuters că valoarea este acum mai mare.

“Din păcate, numărul crește în fiecare zi și, în cel mai rău caz, va crește semnificativ”, a spus el în comentarii trimise prin e-mail.

Marchenko a adăugat că “vom avea aproximativ 3-3,5 miliarde de dolari pe lună față de 5 miliarde de dolari în acest an”.

Suma “ar trebui să acopere cea mai mare parte a nevoilor noastre de finanțare pe parcursul anului pentru a menține guvernul în funcțiune”.

Cu toate acestea, el a declarat că bugetul actual include doar o sumă foarte mică pentru costurile de reconstrucție, pe care trebuie să o crească dacă este posibil.

Citește și: UE raportează cel puţin 238.000 de decese premature în 2020 din cauza poluării aerului

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

VIDEO – Campania electorală care a înfuriat Kievul: ‘Spune nu războiului – Alege pacea’

VIDEO - Campania electorală care a înfuriat Kievul: 'Spune nu războiului – Alege pacea' Ministerul ucrainean de Externe a condamnat joi o serie de reclame...

Blinken cere Chinei să pună capăt ‘alimentării maşinii de război ruse’ în Ucraina

Blinken cere Chinei să pună capăt 'alimentării maşinii de război ruse' în Ucraina Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a acuzat din nou Beijingul vineri că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.