X

Ucraina are un nou ministru al apărării, al treilea din mandatul preşedintelui Zelenski

Parlamentul Ucrainei a aprobat joi numirea lui Oleksii Resnikov în funcţia de ministru al apărării, al treilea titular al portofoliului după ce preşedintele Volodimir Zelenski şi-a început mandatul în 2019, relatează dpa, potrivit agerpres

Parlamentul a aprobat numirea lui Resnikov cu o majoritate clară, la recomandarea lui Zelenski, în cadrul unei remanieri guvernamentale.

Citește și : Administraţia Biden îi OBLIGĂ pe americani să se vaccineze! Termenul limită este aproape!

Politicianul de 55 de ani a fost în trecut responsabil pentru negocierile cu separatiştii pro-ruşi din estul ţării, adoptând o linie dură împotriva regiunilor separatiste din Donbas.

Resnikov, care vine la Lvov, din vestul ţării, preia poziţia într-un moment de tensiuni sporite în conflictul din regiunile Doneţk şi Luhansk aflate de-a lungul frontierei ruse, care a izbucnit în 2014.

Ultimul armistiţiu între forţele guvernamentale şi rebelii susţinuţi de Rusia, care a fost convenit în iulie 2020, este încălcat aproape zilnic.

Citește și : O navă cu sute de migranţi cere permisiunea de a opri într-un port din Italia

Potrivit unor estimări ale ONU, peste 13.000 de oameni au murit în acest conflict. Un plan de pace convenit în 2015 nu a fost aplicat niciodată, notează dpa.

Tags: DonbasDoneţkLuhanskOleksii ReznikovVolodimir Zelenski
Categorii: Diaspora