Ucraina atacă zona portului Crimeei; trupele ruse avansează către oraşele Pokrovsk şi Kramatorsk

Publicat:

Ucraina atacă zona portului Crimeei; trupele ruse avansează către oraşele Pokrovsk şi Kramatorsk

Armata ucraineană a anunţat vineri că a efectuat un atac asupra unui debarcader al portului Kerci din Crimeea ocupată, atac despre care Rusia afirmă că a ţintit podul Crimeei, în timp ce pe frontul din estul Ucrainei trupele ruse continuă să se apropie de oraşele Pokrovsk şi Kramatorsk, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

“Atac nocturn în Crimeea”, a scris pe Telegram purtătorul de cuvânt al comandamentului sudic al armatei ucrainene, Serghei Bratciuk, făcând referire la atacul asupra acelui debarcader. Şi alte surse ucrainene menţionează acest atac, susţinând că a produs pagube, dar fără a oferi clarificări, potrivit stiripesurse.


Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

Potrivit presei locale, locuitorii din Sevastopol, Simferopol şi Kerci au auzit explozii în jurul orei locale 03:30, iar podul Kerci, care leagă peninsula ocupată de teritoriul Rusiei, a fost închis circulaţiei între orele 02:00 şi 07:00 dimineaţa.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, acest atac ucrainean a ţintit podul Kerci, susţinând că antiaeriana rusă a doborât 12 rachete americane ATACMS care erau dirijate către acest pod.

Armata ucraineană afirmă că a atacat şi o ambarcaţiune neprecizată în zona oraşul Ciornomorsk din partea de vest a Crimeei, în timp ce armata rusă a confirmat un atac cu drone acvatice în acea zonă şi a susţinut că elicopterele sale au distrus acolo cinci astfel de drone.

În acest timp, armata rusă continuă să înainteze în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, în pofida ofensivei surpriză lansate de armata ucraineană în provincia rusă Kursk.

Autorităţile districtului ucrainean Pokrovsk din provincia Doneţk au declarat vineri că inamicul se află la doar 10,5 kilometri distanţă şi au cerut din nou populaţiei să evacueze zona. Şeful administraţiei regionale, Volodimir Zamotaev, a avertizat că situaţia este acum “ameninţătoare”. Oraşul Pokrovsk avea înainte de război aproximativ 60.000 de locuitori.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

Trupele ruse continuă să înainteze şi pe o altă axă a frontului în Doneţk, cea în direcţia oraşului Kramatorsk, situat la circa 80 de kilometri nord-est de Pokrovsk. Armata rusă a revendicat acolo ocuparea satului Serghiivka, situat la numai zece kilometri de Kramatorsk.

Statul Major ucrainean a raportat ostilităţi intense de-a lungul liniei frontului din estul Ucrainei, cu 144 de confruntări în ultimele 24 de ore.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC va primi documentele pentru înregistrarea candidaților pentru cursa prezidențială în perioada 21 august – 20 septembrie

CEC va primi documentele pentru înregistrarea candidaților pentru cursa prezidențială în perioada 21 august – 20 septembrie Comisia Electorală Centrală (CEC) va primi documentele pentru...

Moldova a exportat mii de tone de mazăre, în primele 6 luni ale anului

Moldova a exportat mii de tone de mazăre, în primele 6 luni ale anului În primele 6 luni ale anului 2024, Moldova a exportat 10.285...

Ziua Independenței Republicii Moldova, sărbătorită printr-un program cultural de excepție timp de trei zile

Ziua Independenței Republicii Moldova, sărbătorită printr-un program cultural de excepție timp de trei zile Ziua Independenței Republicii Moldova, marcată anual pe 27 august, va fi...

Cod galben de instabilitate atmosferică: descărcări electrice și ploi de scurtă durată

Cod galben de instabilitate atmosferică: descărcări electrice și ploi de scurtă durată Vom avea parte de descărcări electrice și ploi de scurtă durată. Cel puțin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.