X

Ucraina cere ajutorul FBI în investigaţia unui presupus atac cibernetic comis de hackerii ruşi

Ucraina a solicitat ajutorul Biroului Federal de Investigații (FBI) pentru a investiga un presupus atac cibernetic desfășurat de Rusia și care a vizat compania energetică Burisma, a informat joi un oficial din cadrul Ministerului ucrainean de Interne, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Compania de energie Burisma Holdings se află în centrul scandalului privind procedura de demitere a președintelui Donald Trump, izbucnit după ce acesta i-a cerut omologului său ucrainean Volodimir Zelenski să îi investigheze pe Hunter și Joe Biden.

Citeşte şi: Autorităţile din Argentina au găsit 82 de kg de cocaină la bordul unui avion KLM

“Este notat faptul că atacul cibernetic a avut loc cel mai probabil în cooperare cu serviciile speciale din Rusia”, a declarat oficialul ucrainean.

Atacul a fost depistat de firma de securitate informatică Area 1 Security, care a anunțat că acțiunile care au vizat compania Burisma au fost efectuate de hackeri din grupul “Fancy Bear”, suspectat că ar avea legături cu Serviciul rus de Informații (GRU).

Citeşte şi: Administraţia Trump a anulat brusc trei briefinguri clasificate privind Iranul

Tags: Area 1 Securityatac ciberneticBiroul Federal de Investigatii (FBI)BurismaDonald TrumpFancy BearHunter BidenJoe BidenrusiaServiciul rus de Informații (GRU)ucrainaVolodimir Zelenski
Categorii: Externe