X

Ucraina cere UE mai multe sancţiuni împotriva Iranului, după o serie de lovituri cu drone kamikaze în Kiev

Ucraina a cerut luni Uniunii Europene (UE) mai multe sancţiuni împotriva Iranului, după o serie de lovituri cu drone kamikaze în Kiev, în urma cărora cel puţin trei persoane au fost ucise, Rusia fiind acuzată că a folosit dispozitive de fabricaţie iraniană pentru bombardamentele sale, relatează AFP, potrivit agerpres.

Trebuie “impuse sancţiuni împotriva Iranului pentru furnizarea de drone Rusiei”, a declarat pe Twitter ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba.

Citește și : Sprijinul militar al UE pentru Ucraina se intensifică

Totodată, şeful diplomaţiei ucrainene a făcut apel la statele occidentale să furnizeze ajutor militar suplimentar în condiţiile în care forţele armate ruse continuă să atace Kievul şi alte oraşe ucrainene cu lovituri aeriene, relatează dpa.

“Sunt probabil primul ministru de externe care se adresează UE (Consiliul Afaceri Externe – CAE) dintr-un adăpost aerian din cauza sirenelor care anunţă bombardamente”, a scris Kuleba pe Twitter, referindu-se la o reuniune a miniştrilor de externe din UE ce se desfăşoară la Luxemburg şi la care Dmitro Kuleba participă prin videoconferinţă.

Citește și : Centrala nucleară Zaporojie, DECONECTATĂ iar de la alimentarea externă cu energie

Tags: droneIrankamikazekievrusiaucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina