X

Ucraina cere UE să-şi ÎNCHIDĂ graniţele cu Rusia şi Belarus

Ucraina a cerut vineri Uniunii Europene să îşi închidă frontierele cu Rusia şi Belarus, ţară aliată cu Moscova în invazia trupelor ruse din Ucraina, relatează AFP, potrivit agerpres.

Ministerul ucrainean al Infrastructurii a anunţat pe Telegram că “propune UE să blocheze complet legăturile terestre şi maritime cu Rusia şi Belarus”, considerând aceste măsuri “necesare pentru a opri furnizările către ţara agresoare de bunuri cu dublă utilizare care pot fi folosite în scopuri militare”.

Citeşte şi: E-mailul BOMBĂ care dezvăluie cum Hunter Biden l-a prezentat pe omul de afaceri ucrainean tatălui său, pe vremea aceea vicepreședintele SUA – Black News

Ministerul a mai solicitat UE “să blocheze transportul de bunuri şi de persoane” spre Rusia şi Belarus “prin teritoriul UE şi prin frontierele sale”, precizând că a “trimis” o “solicitare oficială Comisiei Europene”.

Închiderea frontierelor UE cu Rusia şi Belarus ar reprezenta o înăsprire a sancţiunilor deja adoptate de către Occident de la începutul invaziei ruse din Ucraina în urmă cu o săptămână.

Citeşte şi: Trump a dat-o în judecată pe Hillary Clinton din cauza acuzațiilor de complicitate cu Rusia – Black News

Conform Kievului, acest lucru ar permite “sporirea presiunii economice” asupra Moscovei şi Minskului, deoarece “companiile ruse găsesc mijloace de a ocoli” multiplele sancţiuni economice impuse de UE.

Tags: belarusrusiaucrainaUniunea Europeană (UE)
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina