X

Ucraina: Cinci morţi în Donbas, explozii la sud-vest de Kiev

Cinci persoane au fost ucise în regiunea Donbas, din estul Ucrainei, în ultimele 24 de ore, în timp ce explozii au fost semnalate în cursul nopţii la sud de Kiev, fără a provoca victime umane sau pagube materiale, a anunţat vineri preşedinţia ucraineană, potrivit AFP şi agerpres.

Controlul complet asupra provinciilor Doneţk şi Lugansk, ce formează regiunea Donbas şi se află parţial sub controlul separatiştilor proruşi începând din 2014, este de la finalul lunii martie ţinta prioritară a armatei ruse.

Citeşte şi: Nava-amiral Moskva s-a scufundat în Marea Neagră (Ministerul rus al Apărării) – Black News

În Doneţk, unde ”au loc lupte pe toată linia frontului”, trei persoane au fost ucise şi şapte rănite.

Cealaltă provincie din bazinul minier Donbas, Lugansk, a fost teatrul unui număr de 24 de bombardamente, soldate cu doi morţi şi doi răniţi, conform preşedinţiei ucrainene.

Guvernatorul Luganskului, Serhii Gaidai, le-a cerut vineri locuitorilor din şase oraşe să le evacueze, adăugând că o persoană a fost ucisă şi alte cinci rănite după ce forţele ruse au bombardat oraşul Kremina.

În regiunea Kiev, au fost auzite explozii în districtul Vasilkov, la sud-vest de capitala ucraineană.

Alertele antiaeriene au fost activate de mai multe ori începând de joi seară în regiunea capitalei, a indicat guvernatorul Oleksandr Pavliuk, pe contul său de Telegram.

Citeşte şi: CIA: Din eşec în eşec, Putin ar putea apela la arma nucleară – Black News

Ministerul Apărării rus a anunţat vineri că în cursul nopţii forţele sale au lovit cu rachete de croazieră o ţintă militară la periferia Kievului şi a promis şi mai multe atacuri împotriva capitalei ucrainene, transmite Reuters. Ministerul rus a mai afirmat că forţele sale au preluat controlul complet al uzinei de oţel Iliş din oraşul-port asediat Mariupol.

La 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Rusia numeşte ”operaţiune militară specială pentru denazificarea” ţării vecine.

Tags: DonbasDoneţkkievKreminaLuganskMariupolOleksandr PavliukrusiaSerhii GaidaiucrainaVasilkov
Categorii: Război in Ucraina