X

Ucraina concentrează trupe pe linia frontului din Zaporojie

Ucraina concentrează trupe în prima linie a frontului din Zaporojie pentru a lansa o contraofensivă, a declarat joi conducătorul mişcării regionale ‘Împreună cu Rusia’, Vladimir Rogov, transmite EFE, potrivit agerpres.

“Inamicul a acumulat suficiente forţe pe linia frontului pentru a începe o contraofensivă în regiunea Zaporojie”, a afirmat Rogov, citat de agenţia oficială de presă rusă RIA Novosti.

Citeşte şi: Între terorism și înscenare: reacții politice după incidentul procurorului general bulgar – Black News

Liderul prorus a precizat că tactica ucrainenilor constă în a testa cu atacuri prima linie de apărare a trupelor ruse, pentru a face o breşă prin care să lanseze o ofensivă cu toate forţele lor.

Comandamentul rus, a adăugat el, cunoaşte planurile inamicului, care ar putea ataca în direcţia Tokmak, important nod de comunicaţii din centrul regiunii Zaporojie, care, împreună cu Herson, Doneţk şi Lugansk, a fost anexată de Rusia în septembrie anul trecut, deşi Moscova nu le controlează în întregime.

Citeşte şi: Zelenski: Nu l-am atacat pe Putin. Îl lăsăm tribunalului – Black News

“O contraofensivă în regiunea Zaporojie poate fi începutul sfârşitului existenţei întregului regim de la Kiev. Nu va exista nicio milă pentru teroriştii care s-au stabilit la Kiev, pentru luptătorii şi complicii lor”, a subliniat Rogov.

Forţele ruse controlează aproximativ 70% din teritoriul regiunii Zaporojie din sud-estul Ucrainei, care, împreună cu partea ocupată din regiunea vecină Herson, serveşte drept coridor terestru care leagă peninsula Crimeea, anexată în 2014, de Rusia. 

Tags: DoneţkHersonkievLuganskrusiaTokmakucrainaVladimir RogovZaporojie
Categorii: Război in Ucraina