Ucraina confirmă atacul rusesc de la Ismail şi îşi numără victimele

Publicat:

Ucraina confirmă atacul rusesc de la Ismail şi îşi numără victimele

Un atac rusesc cu dronă a avariat infrastructura portuară şi clădiri comerciale şi rezidenţiale miercuri dimineaţa, rănind trei persoane, în oraşul Ismail din sudul Ucrainei, pe Dunăre, au declarat oficiali locali, transmite Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Atacul a avariat mai multe clădiri din port, provocând un incendiu, şi trei camioane, a declarat Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa.


Citeşte şi: Un rus pregătea acţiuni de “destabilizare în timpul Jocurilor Olimpice” – Stiripesurse.md

O clădire rezidenţială cu cinci etaje a fost avariată în timpul atacurilor, care i-au distrus ferestrele, scările şi o parte din faţadă, au declarat oficialii.

Ucraina confirmă atacul rusesc de la Ismail şi îşi numără victimele

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 17 din cele 23 de drone care au fost lansate de pe teritoriul rus şi din peninsula ocupată Crimeea, pe care Moscova a confiscat-o şi anexat-o în 2014, au informat forţele aeriene.

Majoritatea dronelor au fost doborâte deasupra regiunii sudice Odesa, au precizat acestea.

“Inamicul a atacat regiunile sudice cu drone de atac. Infrastructura portuară a fost din nou ţinta lor”, a transmis comandamentul militar sudic pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Ucraina confirmă atacul rusesc de la Ismail şi îşi numără victimele

Ismail şi alte porturi de pe Dunăre sunt rute importante pentru Ucraina pentru importul de combustibil.

Cererea de combustibil este în creştere în Ucraina, deoarece întreprinderile şi rezidenţii depind din ce în ce mai mult de generatoare pentru a produce energie electrică în timpul întreruperilor prelungite.

În acelaşi timp, Rusia a lansat un atac aerian şi asupra oraşului Harkov în cursul nopţii, incendiind cel puţin o clădire, au declarat miercuri oficiali locali.

Începând cu luna martie, Rusia şi-a intensificat atacurile cu rachete şi drone asupra sectorului energetic ucrainean şi a altor infrastructuri energetice, distrugând aproximativ jumătate din capacitatea de generare disponibilă şi ducând la pene lungi de curent în întreaga ţară. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Letonia trimite peste 500 de drone în Ucraina

Letonia trimite peste 500 de drone în Ucraina Letonia a expediat peste 500 de drone către Ucraina sub egida Coaliției internaționale a dronelor, transmite...

Capitala rămâne, în continuare, fără buget aprobat

Capitala rămâne, în continuare, fără buget aprobat Capitala Republicii Moldova rămâne, în continuare, fără un buget aprobat pentru anul în curs. Citește și: S-au pomenit...

Accident în lanț pe șoseaua Balcani. Un copil a fost transportat la spital

Accident în lanț pe șoseaua Balcani. Un copil  a fost transportat la spital Un copil a ajuns la spital, după ce mașina în care se...

A plătit 3 mii de euro pentru un act polonez falsificat și a rămas fără el

A plătit 3 mii de euro pentru un act polonez  falsificat și a rămas fără el Polițiștii de frontieră au depistat în flux o șoferiță,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.