X

Ucraina continuă atacurile aeriene asupra regiunii Kursk

Ucraina continuă atacurile aeriene asupra regiunii Kursk

Ucraina a lansat marţi noi atacuri cu drone asupra regiunii ruse de la frontieră Kursk, la o zi după ce preşedintele Vladimir Putin a atacat Occidentul pentru susţinerea incursiunii surprinzătoare a Kievului pe teritoriul rus, relatează Reuters.

Ministerul rus al Apărării a declarat că unităţile sale de apărare aeriană au distrus 12 drone deasupra regiunii Kursk, pe care Ucraina a atacat-o în urmă cu o săptămână. Kievul susţine că de atunci şi până luni, a capturat 1.000 de kilometri pătraţi din teritoriul rusesc.

Putin a spus luni că incursiunea Ucrainei – cea mai mare de când şi-a lansat invazia la scară largă în Ucraina în 2022 – are ca scop îmbunătăţirea poziţiei de negociere a Kievului înaintea unor posibile discuţii de pace. În cele mai detaliate comentarii publice ale sale de până acum privind atacurile, el a mai spus că Kievul, “cu ajutorul stăpânilor săi occidentali”, încearcă să încetinească înaintarea forţelor ruse în Ucraina. Liderul de la Kremlin s-a întrebat retoric ce negocieri ar mai putea exista cu un inamic pe care l-a acuzat că trage fără discernământ asupra civililor şi instalaţiilor nucleare ruseşti.

Tags: asupra regiunii Kurskcontinuă atacurile aerieneucraina
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei