Ucraina : Deputata Nadia Savcenko rămâne în arest

Publicat:

Un tribunal din Kiev a hotărât ca parlamentarul Nadia Savcenko să fie reţinută pentru încă 59 de zile fără posibilitatea de eliberare pe cauţiune, la o zi după ce i-a fost retrasă imunitatea parlamentară şi a fost arestată, scrie Kiev Post.

Savcenko este acuzată că a complotat cu Volodymyr Ruban, un fost organizator de schimburi între prizonieri cu separatiştii pro-Rusia din Donbas şi cu liderii separatişti pentru a da jos guvernul ucrainean.


Citește și : Papua Noua Guinee : CUTREMUR de 6,8. Nu s-a emis alertă de tsunami (USGS)

Grupul ar fi plănuit să îl asasineze pe preşedintele Petro Poroshenko şi alţi oficiali de rang înalt, precum şi să bombardeze Parlamentul.

Pe durata unei audieri care s-a întins pe toată ziua de 23 martie, Savcenko a criticat dur autorităţile ucrainiene precum şi procurorul.

„Îmi pare rău că oameni ca voi sunt la putere. Mai târziu o să fiţi daţi jos şi totul va fi schimbat şi apoi voi o să fiţi cei care mor pe câmpul de luptă la fel cum dispar acum soldaţii noştri”, a declarat ea, conform agenţiei Unian.

„A fost o vreme când batalioanele voluntare, la fel ca un stâlp, stăteau ferme în faţa acestor autorităţi putrede”, a adăugat Savcenko.

Ea a declarat, de asemenea, că va intra în greva foamei.

„Voi face la fel cum am făcut şi în Rusia, atunci când duşmanii m-au torturat”, a precizat ea.

După audiere, în timp ce era escortată în afara sălii de judecată, ea le-a strigat suporterilor: „Până când ne vom revedea afară”.

Dacă va fi găsită vinovată, ar putea face închisoare pe viaţă.

În iunie 2014, Savcenko a fost capturată de separatiştii din zona Luhansk Oblast a Ucrainei şi a fost transportată în Rusia unde a fost acuzată că a omorât doi jurnalişti ruşi. În mai 2016, ea a fost eliberată în cadrul unui schimb de prizonieri.

Citește și : Atentat Franța : Anchetatorii stabilesc circumstanţele uciderii jandarmului omagiat ca erou

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.