X

Ucraina deţine controlul asupra majorităţii spaţiului său aerian

Ucraina păstrează controlul asupra majorităţii spaţiului său aerian, a anunţat miercuri Ministerul Apărării britanic, care a precizat că Rusia nu a reuşit deocamdată să distrugă forţa aeriană a armatei ucrainene, relatează Reuters, potrivit agerpres.

”Rusia are un acces foarte redus la nordul şi vestul Ucrainei, limitându-şi acţiunile la lovituri în profunzime cu arme cu lansare de la distanţă”, a scris ministerul pe Twitter.

Citeşte şi: Victoria lui Emmanuel Macron în Franța este un ultim triumf pentru proiectul eșuat al UE – Black News

”Activitatea aeriană rusă este în principal concentrată pe sudul şi estul Ucrainei, furnizând sprijin forţelor terestre ruse”, a adăugat Ministerul Apărării de la Londra în buletinul său informativ zilnic.

Potrivit aceleiaşi surse, Rusia continuă să ţintească obiective militare şi de infrastructură din Ucraina.

Citeşte şi: Occidentalii studiază soluţii ‘alternative’ pentru o forţă internaţională în cazul unui blocaj rus în Bosnia – Black News

Autorităţile britanice atrag atenţia asupra riscului crescut de a se înregistra victime în rândul civililor ucraineni, majoritatea loviturilor aeriene ruse asupra portului strategic Mariupol fiind foarte probabil realizate cu bombe neghidate.

În 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Moscova numeşte ”operaţiune militară specială pentru denazificarea” ţării vecine.

Tags: kievlondramarea britaniemoscovarusiaucraina
Categorii: Război in Ucraina