X

Ucraina: Doi civili, ucişi în explozia unei mine în regiunea separatistă Doneţk

Doi civili au fost ucişi şi un al treilea a fost rănit sâmbătă când microbuzul în care se aflau a trecut peste o mină în apropiere de regiunea separatistă Doneţk, în estul Ucrainei, au declarat autorităţile locale şi martori, relatează Reuters, scrie Agerpres.

Microbuzul, în care se aflau trei persoane, a lovit mina după ce a ieşit de pe carosabil în zona tampon între două posturi de frontieră, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul autoproclamatei Republicii Populare Doneţk.

Citește și : Măsuri extreme în Venezuela: Guvernul închide COMPLET frontierele, invocând AMENINȚĂRI la adresa suveranităţii

Şoferul şi unul dintre pasageri au fost ucişi în explozie. Celălalt pasager, un bărbat de 61 de ani, se află în spital. El a declarat unui jurnalist Reuters că pasagerul care a fost ucis era mama lui.

Incidentul a avut loc în apropiere de satul Ielenovka, în afara Doneţk. Călătorii se întorceau în regiunea controlată de rebeli după ce îşi ridicaseră pensiile, se arată în comunicat.

Conflictul dintre forţele ucrainene şi separatiştii proruşi, care a izbucnit în estul Ucrainei în 2014 după anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia, a făcut până în prezent 13.000 de morţi.

Citește și : Donald Trump şi o comedie din franciza „Sherlock Holmes”, principalii ”câştigători” ai premiilor anuale Zmeura de Aur

Tags: civilicrimeeaDoneţkIelenovkarebelirusia
Categorii: Diaspora