Ucraina doreşte garanţii privind investiţiile din partea cancelarului german Olaf Scholz

Publicat:

Ucraina speră într-un nou început în planul relaţiilor bilaterale – şi garanţii privind investiţiile – în cursul următoarei vizite a cancelarului german Olaf Scholz la Kiev, relatează sâmbătă dpa, potrivit agerpres.

Ucraina doreşte să fie un partener egal şi nu un solicitant, a afirmat Andriy Melnyk, ambasadorul Ucrainei în Germania, în ”Interviul Săptămânii”, potrivit postului public de radio Deutschlandfunk.


Citește și : Macron îşi continuă eforturile diplomatice pentru a evita o escaladare în Ucraina

Ucraina doreşte în mod egal fără ca germanii să se arate mereu consideraţie pentru Rusia de frică, a spus el. Este timpul pentru politicienii germani să-şi scoată ochelarii ruşi în ceea ce priveşte Ucraina.

Cancelarul Scholz intenţionează să se întâlnească luni, la Kiev, cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Marţi, el urmează să se deplaseze la Moscova pentru a se întâlni cu preşedintele rusVladimir Putin.

Ucraina doreşte ca Scholz să anunţe un pachet de ajutor în valoare de miliarde de euro la Kiev pentru a sprijini stabilitatea economiei ucrainene, a menţionat ambasadorul Melnyk.

Guvernul german trebuie să ofere garanţii politice pentru investiţii germane în Ucraina, a spus el. În plus, a afirmat ambasadorul Ucrainei, Berlinul ar trebui să lanseze un program de reducere a ratelor dobânzilor pentru companiile ucrainene.

Melnyk a reiterat de asemenea cererea Ucrainei pentru furnizarea de arme germane şi a cerut sprijin pentru aspiraţia ţării sale de a adera la UE.

Citește și : Josep Borrell: Misiunile diplomatice ale UE şi statelor sale membre în Ucraina nu se închid

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.