Ucraina foloseşte recunoaşterea facială pentru a le dezvălui ruşilor amploarea pierderilor lor

Publicat:

Ucraina a decis să se doteze cu un ”sistem de apeluri automate către Rusia” utilizând recunoaşterea facială pentru a le dezvălui ruşilor amploarea pierderilor lor militare, a anunţat miercuri vicepremierul ucrainean Mihailo Fedorov, relatează AFP, potrivit agerpres.   ,

”Astăzi, folosim inteligenţa artificială pentru a căuta pe reţelele de socializare profiluri ale soldaţilor ruşi pe baza (imaginilor) trupurilor lor, pentru a semnala moartea acestora prietenilor şi rudelor”, a explicat Fedorov pe Facebook.


Citește și : NATO instalează patru noi grupuri de luptă pe flancul estic! România este cap de listă!

”Punem la punct un sistem de apeluri automate către Rusia pentru a spune adevărul despre asasinii ruşi”, a spus el, adăugând: ”Am început să facem lucruri pe care nici nu puteam să ni le imaginăm acum o lună”.

Obiectivul, a explicat vicepremierul ucrainean, este de a ”risipi mitul unei ‘operaţiuni speciale’ la care ‘nu ia parte niciun recrut” şi în care ”nimeni nu moare”.

Rusia a numit oficial invazia din 24 februarie o ”operaţiune militară specială”. Folosirea cuvântului ”război” în această ţară pentru a descrie această intervenţie este pasibilă de urmărire penală.

Moscova a recunoscut pentru prima dată la 9 martie prezenţa recruţilor în Ucraina şi a admis că un anumit număr dintre ei au fost luaţi prizonieri, după ce a afirmat că în această ţară luptau doar soldaţi profesionişti.

Preşedintele Vladimir Putin a dat asigurări în acest sens, înainte de această dată, că nu va trimite recruţi sau rezervişti în Ucraina, precizând că doar ”profesioniştii” au misiunea de a îndeplini ”obiectivele stabilite”.

Citește și : Autorităţile franceze au îngheţat 800 de milioane de dolari din activele oligarhilor ruşi

Încă din primele zile ale atacului asupra Ucrainei, mass-media şi ONG-urile au raportat că tineri ruşi cu vârsta adecvată pentru a-şi efectua serviciul militar participau la operaţiuni militare.

În plus, pe reţelele de socializare s-au înmulţit apelurile de la mame fără veşti despre fiii lor trimişi în Ucraina.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri Rusia și Ucraina ar urma să schimbe 180 de prizonieri în cadrul unui acord facilitat de...

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre”

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre” Rusia și-a retras...

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat Fostul deputat ucrainean prorus Viktor Medvedciuk i-a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.