Ucraina îşi retrage trupele dintr-un cartier al oraşului strategic Ceasov Iar

Publicat:

Ucraina îşi retrage trupele dintr-un cartier al oraşului strategic Ceasov Iar

Armata ucraineană a confirmat joi că şi-a retras trupele dintr-un cartier al oraşului strategic Ceasov Iar (Ceasiv Iar), în estul Ucrainei, cartier a cărui cucerire a fost revendicată cu o zi înainte de Moscova, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Comandamentul a decis să se replieze pe poziţii mai sigure şi mai bine pregătite”, a declarat la televiziune purtătorul de cuvânt al grupului de forţe Hortiţea desfăşurat în zonă, Nazar Voloşin.


Citeşte şi: SUA sărbătoresc astăzi 248 de ani de independență – Stiripesurse.md

Rusia a revendicat miercuri cucerirea unui prim cartier al oraşului strategic Ceasov Iar, pe care ea încearcă de mai multe luni să îl ocupe, în speranţa unei străpungeri decisive în estul Ucrainei.

Ucraina îşi retrage trupele dintr-un cartier al oraşului strategic Ceasov Iar

Poziţia sa la înălţime ar permite trupelor ruse să atingă cu tunurile lor inclusiv Kramatorsk, cel mai mare oraş minier din regiunea Doneţk şi garnizoană ucraineană în această parte a frontului.

“Nu mai era oportun să menţinem cartierul Kanal, în care inamicul a pătruns, pentru că aceasta ameninţa viaţa şi sănătatea soldaţilor. Poziţiile apărătorilor noştri au fost distruse”, a explicat Nazar Voloşin.

Armata rusă a continuat să atace restul oraşului, situat de celălalt capăt al canalului, în speranţa de a-l captura în totalitate, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Ucraina îşi retrage trupele dintr-un cartier al oraşului strategic Ceasov Iar

În total, “238 de bombardamente au fost înregistrate doar în zona Ceasov Iar în timpul ultimelor 24 de ore. Majoritatea tirurilor de artilerie vizau partea de sud a oraşului”, a dat el asigurări.

Canalul de Telegram DeepState, care se bazează pe surse deschise şi apropiat de armata ucraineană, a afirmat miercuri că acest cartier a fost “complet ras” şi că a te încăpăţâna să-l menţii nu ar duce decât la “pierderi sporite”.

“Retragerea din acest cartier este, prin urmare, o decizie logică, chiar dacă dificilă”, a conchis canalul.

Armata rusă are în ultimele luni iniţiativa pe front, câştigând teren încetul cu încetul. Ea caută să distrugă liniile de apărare ucrainene în est, pentru a ocupa partea din Doneţk pe care nu o controlează, la peste doi ani de la declanşarea invaziei şi după zece ani de când a declanşat acolo un conflict separatist.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani Actorul american Mike Heslin, care apare în serialul ”Special Ops: Lioness”, a murit...

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.