Ucraina lucrează împreună cu aliaţii săi la un sistem de apărare antiaeriană ‘integrat şi stratificat’ (ministru ucrainean)

Publicat:

Ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov a anunţat miercuri că Ucraina lucrează împreună cu aliaţii săi la un sistem de apărare antiaeriană ”integrat şi stratificat” care să-i protejeze spaţiul aerian, în urma raidului masiv cu rachete efectuat marţi de Rusia, relatează Reuters, potrivit agerpres.  

Reznikov a făcut acest anunţ pe Twitter, dar nu a oferit detalii despre sistemul menţionat. El a adăugat însă că ”protejarea cerului Ucrainei” va fi o prioritate la următoarea reuniune din Germania a ţărilor care oferă sprijin militar Ucrainei în războiul provocat de agresiunea rusă.


Citește și: Biden şi Sunak denunţă bombardamentele ‘barbare’ ale Rusiei împotriva civililor în Ucraina

”Împreună cu partenerii noştri lucrăm la un sistem de apărare antiaeriană integrat şi stratificat. Ne pregătim pentru iarnă pe câmpul de luptă”, a scris ministrul ucrainean în respectiva postare.

Anterior în aceeaşi zi, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a confirmat că, după atacul de marţi al Rusiei cu rachete, una dintre principalele priorităţi ale Alianţei va fi să furnizeze Kievului mai multe sisteme antiaeriene.

Acest atac a fost cel mai masiv efectuat de Rusia cu rachete de la începutul conflictului. Potrivit Comandamentului Forţelor Aeriene ucrainene, Rusia a folosit în această operaţiune 96 de rachete de croazieră cu lansare aeriană şi navală Kh-101, Kh-555 şi Kalibr, rachete de croazieră ghidate Kh-59, drone de atac iraniene Shahed 136 şi Shahed 131, precum şi drone ruseşti Orion şi Orlan-10, relatează publicaţia Ukrainska Pravda, preluată de agenţia EFE.

Citește și: Biden şi Sunak denunţă bombardamentele ‘barbare’ ale Rusiei împotriva civililor în Ucraina

În cursul acestui atac ce a ţintit elemente ale infrastructurii critice ucrainene au fost doborâte, conform aceleiaşi surse, 75 de rachete de croazieră, două rachete ghidate, 10 drone Shahed şi câte o dronă Orion şi Orlan-10.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor Acţiunile companiilor americane CrowdStrike, specializată în securitate cibernetică, şi Microsoft au scăzut...

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov Irina Farion, fostă parlamentară naţionalistă ucraineană cunoscută pentru poziţiile sale împotriva Rusiei, a fost împuşcată în...

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.