X

Ucraina neagă că ar fi ajuns la un acord cu Germania privind repatrierea solicitanţilor de azil

Un purtător de cuvânt al guvernului ungar a declarat sâmbătă că Budapesta nu a ajuns la un acord cu Germania privind repatrierea solicitanţilor de azil, după publicarea unui document al guvernului german care arăta că Ungaria este una dintre cele 14 ţări pregătite să accepte întoarcerea rapida a migranţilor, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“Nu s-a ajuns la o astfel de înţelegere”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Zoltan Kovacs.

Citește și : Protest în sudul Germaniei împotriva partidului de extremă dreapta AfD

“Este imposibil ca un migrant să intre în Ungaria fără să fi intrat înainte într-un alt stat UE. În 2015, Germania a încercat să ne facă prima ţară de intrare în UE, însă am respins deja de atunci”, a mai spus el.

Potrivit unei scrisori adresate liderilor partidelor din cadrul coaliţiei sale de guvernământ, Angela Merkel a anunţat sâmbătă că a încheiat acorduri cu 14 ţări pentru întoarcerea rapidă a migranţilor care încearcă să intre în Germania.

Conform documentului, Ungaria, Polonia şi Cehia s-ar număra printre ţările care au acceptat întoarcerea rapidă a solicitanţilor de azil care au fost mai întâi înregistraţi pe teritoriul lor, dar ulterior au încercat să intre în Germania. Solicitanţii de azil care sosesc în Germania şi care s-au înregistrat pentru prima dată în alte ţări din UE ar urma să fie îndreptaţi spre “centre speciale” mai mari pentru procesarea datelor lor.

Citește și : Afganistan: Preşedintele Ghani anunță reluarea oficială a ostilităţilor împotriva talibanilor

Angela Merkel a primit termen limită până la 1 iulie din partea ministrului său de interne pentru a stopa fluxul de migranţi în Germania, în caz contrar riscând o posibilă cădere a guvernului său.

Tags: acordazilbudapestagermaniamigrantiUngariaZoltan Kovacs
Categorii: Diaspora