X

Ucraina NU îşi va limita exporturile de porumb

Ucraina, un important cultivator şi exportator de cereale, nu îşi va limita exporturile de porumb în acest sezon, a declarat luni ministrul adjunct al Economiei, Taras Vysotsky, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Săptămâna trecută, ministrul ucrainean al Economiei declara că Guvernul de la Kiev are în vedere introducerea unor limite cu privire la exporturile de porumb, în pofida recoltei record de anul trecut şi a aşteptatei scăderi a preţurilor şi a cererii.

Citește și : Tedros Adhanom Ghebreyesus: ‘Lumea ar fi trebuit să asculte’ recomandările OMS

Fără a cita sursa informaţiilor sale, firma de consultanţă în agricultură susţinea că Guvernul de la Kiev ar putea limita exporturile de porumb în acest sezon la 29,3 milioane de tone.

În schimb, luni aceeaşi firmă de consultanţă a informat că la o reuniune între oficialii din Ministerul Agriculturii şi reprezentanţii sindicatelor fermierilor s-a luat decizia ca exporturile de porumb să nu fie limitate.

Asociaţia traderilor de cereale din Ucraina, UGA, a apreciat şi ea că nu există motive pentru impunerea de limite la exporturi iar Ucraina ar trebui să îşi vândă rapid stocurile atâta timp cât preţurile internaţionale sunt favorabile.

Citește și : Erdogan: Turcia va trimite un ajutor medical Statelor Unite

 

De la începutul sezonului actual şi până în prezent, Ucraina a exportat o cantitate de 25,2 milioane tone de porumb, cu 2,7 milioane tone mai mult decât în perioada similară a sezonului precedent.

Tags: exporturikievporumbTaras VysotskyucrainaUGA
Categorii: Diaspora