Ucraina NU mai are pe unde să-şi scoată civilii din oraşele asediate

Publicat:

Civilii care speră să fie evacuaţi din oraşele ucrainene asediate continuau să aştepte miercuri, în timp ce un oficial al guvernului de la Kiev a declarat că încă nu este posibil să fie organizate noi coridoare umanitare, informează dpa, potrivit agerpres.

Kievul nu a primit încă un răspuns la propunerile sale adresate Crucii Roşii, a declarat vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk într-o înregistrare video difuzată miercuri.


Citeşte şi: S-a terminat pandemia? Covid se pare că nu a primit mesajul – Black News

“Problema coridoarelor umanitare din Izium şi Mariupol este deschisă. În prezent este imposibil să scoatem în siguranţă oameni de acolo”, a spus Vereşciuk. “Sunt în curs de stabilire căi pentru a livra hrană şi medicamente”, a adăugat ea.

Situaţia din unele oraşe ucrainene – precum Izium în nord-estul ţării, care se află sub asediul forţelor ruse, şi portul Mariupol din sud-estul ţării, care este de mai multe zile complet încercuit – este considerată catastrofală.

Citeşte şi: Prima doamnă a Ucrainei se teme pentru viaţa soţului ei – Black News

În ultimele zile, oamenii au putut de mai multe ori să fugă prin coridoare speciale. Însă în Mariupol mai multe încercări de evacuare au eşuat, până când marţi circa 20.000 de persoane au putut părăsi oraşul.

Vereşciuk a acuzat forţele ruse că bombardează convoaie umanitare şi locuri unde se adună oameni. La rândul său, Rusia a formulat acuzaţii similare împotriva forţelor militare ucrainene. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu jurnalistului american Tucker Carlson

Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu jurnalistului american Tucker Carlson Volodimir Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu prezentatorului conservator american...

Tucker Carlson anunţă un interviu-bombă cu Zelenski

Tucker Carlson anunţă un interviu-bombă cu Zelenski Tucker Carlson, jurnalistul american controversat care a realizat un interviu cu liderul rus Vladimir Putin, a reușit să...

Ucraina îşi retrage trupele dintr-un cartier al oraşului strategic Ceasov Iar

Ucraina îşi retrage trupele dintr-un cartier al oraşului strategic Ceasov Iar Armata ucraineană a confirmat joi că şi-a retras trupele dintr-un cartier al oraşului strategic...

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul Rusia este gata să continue să livreze gaze Europei şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.