X

Ucraina NU renunţă la graniţele sale stabilite după prăbuşirea URSS-ului

Preşedintele Ucrainei nu şi-a modificat poziţia conform căreia frontierele internaţionale în vigoare la destrămarea Uniunii Sovietice în 1991 trebuie să fie recunoscute în continuare, a declarat joi consilierul prezidenţial Oleksii Arestovici, informează Reuters, potrivit agerpres.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat în mod repetat, după ce forţele ruse au început să invadeze Ucraina pe 24 februarie, că nu va face compromisuri cu privire la ”integritatea teritorială” a ţării sale.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Japonia (VIDEO)! Patru oameni au murit şi peste 100 de răniţi! – Black News

”Poziţia sa principală nu s-a schimbat”, a spus Arestovici, la postul naţional de televiziune.

”Nu vom renunţa niciodată la interesele noastre naţionale”, a dat asigurări acesta.

Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea în anul 2014, dar regiunea încă este considerată de Naţiunile Unite drept parte a Ucrainei.

De asemenea, Rusia a recunoscut declaraţiile de independenţă făcute de două autoproclamate republici din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk, care au început o luptă pentru secesiune în 2014.

Cele două regiuni şi peninsula Crimeea făceau parte din Ucraina atunci când aceasta şi-a declarat independenţa de Uniunea Sovietică, în 1991.

Citeşte şi: Ruşii blochează navigaţia în nord-vestul Mării Negre – Black News

Forţele armate ruse au lansat în 24 februarie o ofensivă de amploare împotriva Ucrainei, invadând această ţară din mai multe direcţii. Occidentul a reacţionat, Uniunea Europeană, SUA şi Regatul Unit impunând sancţiuni dure contra Moscovei.

Rusia îşi numeşte agresiunea sa în Ucraina drept ”operaţiune militară specială” pentru ”denazificarea” ţării vecine.

Tags: crimeeaDoneţkgraniteLuganskOleksii ArestovicirusiaucrainaUniunea SovieticaVolodimir Zelenski
Categorii: Război in Ucraina