Ucraina pregătește o lovitură strategică împotriva Rusiei: ‘Există șanse!’

Publicat:

Ucraina pregătește o lovitură strategică împotriva Rusiei: ‘Există șanse!’

Ucraina lucrează la o „soluție complexă”, care ar putea distruge podul Kerci din Crimeea, totul în lunile următoare, a declarat șeful serviciilor de informații militare de la Kiev, Kyrylo Budanov.

Vorbind la televiziunea națională, el a spus că “se lucrează” la eliminarea structurii care leagă Rusia continentală de peninsulă și a fost o rută crucială de aprovizionare pentru armata rusă din Ucraina, potrivit stiripesurse.


Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

“Toată lumea lucrează la lovituri cu rază lungă de acțiune și (distrugerea podului din Crimeea)”, a spus el în comentarii raportate de Ukrinform. “Toate acestea necesită, să spunem, o soluție complexă”.

Când a fost întrebat dacă podul va fi distrus în următoarele câteva luni, el a răspuns: “Există șanse”.

“Sarcina maximă este de a obține controlul asupra Ucrainei prin orice mijloace. Orice. Sarcina este minimă și este încă singura – de a ajunge la granițele administrative ale regiunilor Donetsk și Luhansk. Nu e schimbată niciodată.”

Podul a fost puternic avariat de loviturile ucrainene din octombrie 2022 și iulie 2023, determinând Rusia să ia măsuri pentru a apăra în continuare structura.

O macara plutitoare de construcții a fost observată luna trecută în strâmtoarea Kerci, iar numărul barjelor pentru a proteja podul de dronele navale ucrainene a crescut.

Autoritățile din Crimeea au închis în mod regulat traficul pe pod, pe fondul rapoartelor privind exploziile și atacurile cu drone.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Marina ucraineană a declarat în iunie că distrugerea podului Kerci din Crimeea ocupată nu va avea același efect acum, deoarece Rusia abia îl mai folosește în scopuri militare.

Vasyl Maliuk, șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), nu a exclus că Rusia ar putea încerca să folosească din nou structura pentru furnizarea de arme după ce va fi complet restaurată.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina a ordonat evacuarea mai multor oraşe din regiunea Doneţk

Ucraina a ordonat evacuarea mai multor oraşe din regiunea Doneţk Ucraina a anunţat duminică evacuarea copiilor şi a părinţilor lor din zonele din regiunea Doneţk...

Rusia revendică capturarea unui nou sat din estul Ucrainei

Rusia revendică capturarea unui nou sat din estul Ucrainei Rusia a susţinut duminică că a cucerit un nou sat în estul Ucrainei, continuându-şi avansul lent...

Biden îşi exprimă speranţa că Iranul va renunţa la ideea de a-l răzbuna pe liderul Hamas

Biden îşi exprimă speranţa că Iranul va renunţa la ideea de a-l răzbuna pe liderul Hamas Preşedintele SUA, Joe Biden, şi-a exprimat speranţa că, în...

Studiu: Tinerii din generația Z se tem că vor fi înlocuiți de inteligența artificială dacă vor ocupa un job la birou

Studiu: Tinerii din generația Z se tem că vor fi înlocuiți de inteligența artificială dacă vor ocupa un job la birou Tinerii din generația Z...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.