X

Ucraina: Principalele lupte pe front au loc în direcțiile Pokrovsk și Kurakhove, Rusia a pierdut aproape 1400 de soldați

Ucraina: Principalele lupte pe front au loc în direcțiile Pokrovsk și Kurakhove, Rusia a pierdut aproape 1400 de soldați

În ultimele 24 de ore, pe frontul din Ucraina, au avut loc 207 confruntări între forțele de apărare ucrainene și armata rusă, a anunțat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei pe 4 septembrie.
Aproximativ jumătate dintre acestea s-au desfășurat în direcțiile Pokrovske și Kurakhove,  adică 110, unde forțele rusești încearcă să avanseze în mai multe localități.
Totodată, Statul Major a raportat pierderi semnificative în rândul armatei ruse, care a suferit aproape 1400 de victime.  Forțele ucrainene au distrus, de asemenea, zeci de echipamente militare rusești, inclusiv tancuri, vehicule blindate și drone.
Forțele rusești încearcă să avanseze în apropierea localităților Zelenoe Pole, Vozdvyzhenka, Myroliubivka, Novotroitske, Selydove, Novogrodivka, Hrodivka, Mykhailivka, Halytsynivka, Ukrainka, Zhelanne, Krasnohorivka, Heorhiivka și Kostiantynivka, se menționează în raportul de dimineață.
În plus, rușii a efectuat mai multe încercări de asalt în direcțiile Toretsk, Lyman și Vremivka. În direcția Kupiansk, armata rusă a încercat să străpungă linia de apărare de nouă ori, iar în zona Volchansk din regiunea Harkov de patru ori.
Statul Major General al Ucrainei a subliniat că rușii și-au intensificat atacurile în direcția Pridnepr, unde forțele ucrainene au respins cinci atacuri.
Forțele ucrainene au distrus 30 de sisteme de artilerie, peste trei zeci de tancuri și vehicule blindate, precum și 43 de drone rusești.
În total, de la începutul invaziei la scară largă, pierderile Rusiei au depășit 620.000 de persoane.
Tags: frontlupteprincipaleleucraina
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei