Ucraina: Proteste la Kiev după atacul cu acid împotriva unei activiste anticorupţie

Publicat:

Câteva zeci de persoane au denunţat miercuri la Kiev lipsa de acţiune a forţelor de ordine după atacul cu acid împotriva unei activiste anticorupţie, ultimul episod dintr-o serie de incidente care au vizat militanţi, relatează AFP, potrivit agerpres.

Protestatarii (reprezentanţi ai ONG-urilor, jurnalişti şi un deputat) adunaţi în faţa Ministerului de Interne au purtat pancarte cu mesaje precum ‘Impunitatea ucide’ sau ‘Pedepsiţi răul’.


Citește și : Teroriştii din Barcelona plănuiau să atace stadionul Camp Nou şi o discotecă

Marţi, la Herson (sud), activista şi consiliera primarului, Katerina Gandziuk, care denunţa corupţia în filiala regională a Ministerului de Interne, a fost atacată de un necunoscut care a stropit-o cu aproape un litru de acid sulfuric.

Ea a fost spitalizată cu arsuri pe spate, un braţ şi la un ochi, a declarat poliţia regională.

Tânăra se află în stare ‘gravă’ cu leziuni pe mai mult de 30% din suprafaţa corpului, potrivit site-ului televiziunii 112 care citează un medic.

Protestatarii au denunţat ineficienţa forţelor de ordine în investigaţiile privind atacurile asupra militanţilor şi jurnaliştilor din Ucraina, şi au cerut destituirea ministrului de interne.

Citește și : Belgia este criticată pentru ‘birul’ impus jurnaliştilor care vor să participe la summiturile UE

 

‘Investigaţiile nu avansează’, a afirmat unul dintre liderii manifestaţiei, Vladislav Greziev. ‘Se pare că ele (forţele de ordine) încearcă să ascundă rezultatele sau este vorba despre o incompetenţă absolută’, a mai spus el.

Zeci de militanţi pentru drepturile civile, jurnalişti şi veterani care au luptat împotriva separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei au fost ţinta atacurilor, sau chiar au fost ucişi, în ultimii ani, potrivit organizatorilor protestului. Marţi, un fost combatant şi militant a fost împuşcat mortal în regiunea Zaporijia (sudul Ucrainei).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic Mai mulți ghizi din Republica Moldova au participat la turul de familiarizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.