Ucraina raportează bombardamente intense pe toată linia frontului; trei morți și patru răniți în Donețk

Publicat:

Ucraina raportează bombardamente intense pe toată linia frontului. Autoritățile din regiunea Donețk au declarat că trei persoane au fost ucise și patru rănite în ultimele 24 de ore, informează mediafax.

O mare parte din atacuri au fost îndreptate spre așezări din regiunile Luhansk și Donețk, multe dintre acestea fiind părăsite de locuitorii lor. Rusia controlează o mare parte din cele două teritorii și speră să le captureze în totalitate, notează CNN.


Citește și : Un an de RĂZBOI în Ucraina! Secretarul general al ONU critică un afront adus conştiinţei colective

Tirurile de artilerie asupra orașului Kupyansk din regiunea vecină Harkov s-au intensificat în ultimele săptămâni, în condițiile în care forțele rusești se află la doar aproximativ zece kilometri distanță.

Oficialii ucraineni au declarat că au avut loc atacuri de artilerie împotriva mai multor orașe și sate de-a lungul liniilor de front intens disputate la est de Kupyansk.

Autoritățile din regiunea Donețk au declarat că trei persoane au fost ucise și patru rănite în ultimele 24 de ore. Acestea au spus că mai multe așezări din apropierea orașului Bakhmut, punct de focar, au fost ținta unor atacurilor.

Serhiy Hayday, șeful administrației militare din regiunea Luhansk, a declarat că în zona în care se întâlnesc regiunile Donețk și Luhansk (în apropiere de orașul Kreminna) “toate atacurile au fost respinse. Sectorul Kreminna este un peisaj forestier, motiv pentru care rușii încearcă să manevreze acolo, mergând cu grupuri mici de 10-15 persoane. Rușii învață de la noi, așa că variază de la o zi la alta”.

Citește și : Biden: Ieşirea Rusiei din START III nu indică intenţia de a recurge la arme nucleare

 

Hayday a adăugat că “pierderile inamicului au ajuns la 70 de morți și nenumărați răniți. Spitalele lor sunt supraaglomerate. Rușilor nu le pasă deloc de pierderile lor”.

CNN nu poate confirma în mod independent pierderile suferite de ambele părți în lupte.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu jurnalistului american Tucker Carlson

Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu jurnalistului american Tucker Carlson Volodimir Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu prezentatorului conservator american...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Tucker Carlson anunţă un interviu-bombă cu Zelenski

Tucker Carlson anunţă un interviu-bombă cu Zelenski Tucker Carlson, jurnalistul american controversat care a realizat un interviu cu liderul rus Vladimir Putin, a reușit să...

Ucraina îşi retrage trupele dintr-un cartier al oraşului strategic Ceasov Iar

Ucraina îşi retrage trupele dintr-un cartier al oraşului strategic Ceasov Iar Armata ucraineană a confirmat joi că şi-a retras trupele dintr-un cartier al oraşului strategic...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.