Ucraina redeschide sute de pieţe în ţară în urma unei manifestaţii la Kiev

Publicat:

Câteva sute de persoane au protestat miercuri în centrul Kievului, cerând o relaxare a izolării impuse de către autorităţi, care au anunţat ulterior ridicarea anumitor restricţii, relatează AFP, scrie agerpres.

Protestatari mascaţi au blocat circulaţia pe o stradă centrală şi s-au adunat în faţa sediului Guvernului pentru a cere ridicarea – începând de vineri – a unei părţi a restricţiilor în vigoare – cu două săptămâni mai devreme decât plănuiesc autorităţile.


Citește și : Restricţiile impuse în Marea Britanie ar putea duce la 18.000 de decese suplimentare de cancer

”Încă o zi a protecţieivoastre şi vom înceta să mai existăm!”, se putea citi pe pancarte agăţate pe maşini ale unor protestatari.

Potrivit unui sondaj recent, 40% dintre ucraineni spun că se confruntă cu probleme financiare, iar 45% că nu mai au economii.

Manifestanţii au cerut, de asemenea, reguli de izolare ”echitabile pentru toţi”, în urma unui scandal care a izbucnit săptămâna aceasta şi în centrul căruia se află un deputat din tabăra prezidenţială a lui Volodimir Zelenski.

Jurnalişti l-au acuzat pe deputat de faptul că-şi ţine în funcţiune unul dintre restaurantele de lux din Kiev – încălcând izolarea.

Guvernul a anunţat miercuri după-amiaza o primă relaxare a restricţiilor în vigoare, prin autorizarea redeschiderii – începând de joi – a unui număr de aproximativ 900 de pieţe alimentare în întreaga ţară – cu condiţia unei respectări stricte a normelor sanitare.

Această decizie a fost luată în urma unor manifestaţii recente ale unor agricultori, care au blocat un drum în sudul ţării în semn de protest faţă de imposibilitatea de a-şi vinde produsele şi care au cerut redeschiderea pieţelor.

Citește și : Thailanda va redeschide unele afaceri, printre care frizeriile şi restaurantele

”Apeluri iresponsabile de a pune capăt izolării înainte de termen reprezintă o ameninţare la adresa tuturor ucrainenilor”, a avertizat premierul Denis Şmîgal.

Premierul a subliniat că o nouă relaxare va avea loc doar dacă numărul bolnavilor începe să scadă.

Ucraina a înregistrat până în prezent 9.866 de contaminări cu noul coronavirus şi 250 de mori din cauza covid-19.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.