Ucraina riscă STRĂMUTĂRI în masă (ONG)

Publicat:

Până la două milioane de persoane care trăiesc în apropiere de linia frontului din estul Ucrainei riscă să fie strămutate în cazul intensificării luptelor, a alertat joi Consiliul norvegian pentru refugiaţi, informează AFP, potrivit agerpres.

“Vieţile şi securitatea a milioane de persoane din estul Ucrainei sunt în suspans, în condiţiile în care ne aşteptăm la un progres politic pentru a ieşi din acest impas”, a subliniat secretarul general al acestui ONG, Jan Egeland, într-un comunicat. “Nu trebuie să subestimăm suferinţa umană pe care o generează un conflict reaprins, aceasta ar creşte numărul de victime civile, ar suscita strămutări masive şi ar cauza o creştere a nevoilor umanitare”, a spus el.


Citeşte şi: Sean Penn spune că ‘genele de lașitate’ i-au determinat pe bărbați să ‘renunțe la blugi pentru o fustă’ – Black News

Occidentul acuză de la sfârşitul lui 2021 Rusia că a comasat zeci de mii de soldaţi lângă frontiera ucraineană, în vederea unei operaţiuni militare împotriva Kievului, ceea ce Moscova dezminte.

Estul Ucrainei este din 2014 scena unui război între Kiev şi separatiştii proruşi, un conflict care a izbucnit după anexarea ilegală a peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

Războiul, care a făcut până acum peste 13.000 de morţi, a scăzut în intensitate după semnarea acordurilor de pace în 2015, însă reglementarea lui politică s-a împotmolit de atunci. De-a lungul liniei frontului, tiruri continuă să facă în mod regulat noi victime.

Potrivit Consiliului norvegian pentru refugiaţi, peste 850.000 de persoane au fost deja strămutate în Ucraina din cauza luptelor.

Citeşte şi: Casa Albă NU va mai califica drept IMINENTĂ o invazie rusă în Ucraina – Black News

O intensificare a conflictului ar putea, potrivit ONG-ului, să reducă la zero “progresele semnificative” din ultimii ani în ceea ce priveşte situaţia populaţiei din estul Ucrainei.

Numărul de persoane care depind de ajutorul umanitar a trecut de la 5 milioane în 2015 la 3 milioane astăzi, potrivit Consiliului norvegian pentru refugiaţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.