Ucraina s-a plâns că SUA au stabilit limite privind distanța la care pot lovi în interiorul Rusiei

Publicat:

Ucraina s-a plâns că SUA au stabilit limite privind distanța la care pot lovi în interiorul Rusiei

Kievul s-a plâns că Statele Unite au stabilit limite privind distanța la care pot lovi în interiorul Rusiei, împiedicându-i capacitatea de a ținti aerodromuri, informează The Telegraph.

Oficialii ucraineni au susținut că Washingtonul a limitat distanța până la care poate lovi în interiorul Rusiei la 62 de mile de granița sa, ceea ce pune bazele aeriene utilizate de avioanele de război rusești în afara razei de acțiune, potrivit The Washington Post, scrie stiripesurse.


Citește și: Mai marii Europei s-au înţeles: Ursula von der Leyen rămâne şefa Comisiei Europene

Oficialii au negat afirmația, un purtător de cuvânt al Pentagonului insistând că Ucraina “are capacitatea de a riposta”.

Statele Unite au acordat Ucrainei permisiunea de a lovi ținte din Rusia cu rachete fabricate în SUA la începutul acestei luni, după ce Kremlinul a lansat un atac peste graniță, spre Harkov.Washingtonul a fost reticent în a permite rachetelor americane să lovească Rusia, deoarece era îngrijorat de escaladarea războiului.

Disputa cu privire la normele americane pentru atacurile cu rachete ucrainene s-a reaprins atunci când forțele ruse au susținut că au folosit pentru prima dată în Ucraina o bombă planantă FAB-3000 M-54, de două ori mai mare decât bomba standard FAB-1500.Un videoclip care circulă pe Telegram arată pagube masive în satul Lyptsi, din regiunea Kharkiv, după un presupus atac cu o bombă planantă FAB-3000, chiar dacă comentariile au recunoscut că aceasta și-a ratat ținta.

Institutul pentru Studiul Războiului, un think tank cu sediul în SUA, a descris atacul drept o “evoluție semnificativă” care a sporit puterea de foc a Kremlinului.

“Atacul nu a fost deosebit de precis, dar raza de distrugere a FAB-3000 va compensa lipsa sa de precizie”, a declarat acesta.

Războiul electronic ale Ucrainei dă rușilor mai bătai de cap

content-image

Kremlinul a dezvoltat echipamente de navigație înaripate numite UMPK, care sunt modernizate pe bombe standard. Aceste echipamente oferă bombelor o capacitate de ghidare de bază și permit, de asemenea, avioanelor de război să le lanseze la o distanță sigură de țintă.

Totuși, unii bloggeri militari ruși au fost mai puțin impresionați de apariția bombei planetare FAB-3000.

Citește și: Rusia interzice trei posturi TV din România

Fighterbomber, care are 468.000 de abonați pe Telegram și este specializat în războiul aviatic, a declarat că avioanele de război rusești Su-34 pot transporta doar o bombă planantă FAB-3000, în loc de trei FAB-1500, și că progresele înregistrate de sistemele de război electronic ale Ucrainei au afectat precizia acestora.

“Epoca UMPK cu sisteme ieftine de ghidare prin satelit este pe sfârșite”, a declarat acesta. “Războiul electronic este câștigător.Precizia este în scădere”.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam Administraţia oraşului Amsterdam i-a avertizat pe fanii...

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului SAGA festiva se va desfăşura de vineri până duminică, la Romaero. Harta festivalului, care...

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație Grecia își întărește echipele de pompieri în această...

Putin se va întâlni la summitul OSC din Kazahstan cu Xi, Erdogan şi alţi lideri

Putin se va întâlni la summitul OSC din Kazahstan cu Xi, Erdogan şi alţi lideri Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni miercuri la Astana...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.