Ucraina salută ‘intenţiile şi eforturile’ Occidentului şi Moscovei pentru reducerea tensiunilor

Publicat:

Preşedinţia ucraineană a salutat marţi “intenţiile şi eforturile” SUA, Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi Rusiei menite să reducă tensiunile din jurul Ucrainei în cadrul unei serii de negocieri ruso-occidentale, săptămâna aceasta, informează AFP, potrivit agerpres.

“Nu putem decât să salutăm intenţiile şi eforturile SUA şi Rusiei, NATO şi Rusiei în vederea reducerii tensiunilor şi soluţionării tuturor problemelor comune la masa negocierilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei ucrainene, Serghei Nikiforov, într-un mesaj video.


Citește și : Politicienii germani se contrazic cu privire la vaccinarea obligatorie

Tensiunile din jurul Ucrainei, care luptă din 2014 împotriva separatiştilor proruşi în est, au escaladat în ultimele luni, în timp ce Rusia, acuzată că ar pregăti un atac, a comasat trupe la frontieră.

Rusia doreşte garanţii din partea Occidentului privind oprirea extinderii NATO către frontierele sale, în special în Ucraina.

SUA şi Rusia au început luni, la Geneva, o primă rundă de negocieri, în încercarea de a dezamorsa această criză. Chiar dacă nu a fost anunţat niciun progres, cele două puteri au convenit să continue dialogul pentru a da o şansă diplomaţiei.

Citește și : Ţara în care dacă râzi de măsurile anti-Covid rişti să ajungi la puşcărie

“Avem încredere în partenerii noştri şi în declaraţiilor lor, conform cărora nicio decizie privind soarta Ucrainei nu va fi luată pe la spatele nostru”, a comentat Nikiforov.

Potrivit acestuia, Kievul are şi el “tot interesul pentru o reglementare în cel mai scurt timp a conflictului” din estul Ucrainei, “mai ales pe cale paşnică”. “Suntem gata să căutăm soluţii în toate formatele”, a adăugat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.