Ucraina se disculpă: Armata noastră nu a vizat niciodată infrastructuri civile sau prizonieri de război!

Publicat:

Armata ucraineană a dezminţit vineri că ar fi bombardat o tabără de prizonieri de război aflată sub controlul separatiştilor proruşi în Donbas (estul Ucrainei), aşa cum a acuzat Moscova, care evocă zeci de morţi, transmite AFP, potrivit agerpres.

”Forţele armate ale Ucrainei, care aderă deplin la principiile şi normele dreptului internaţional umanitar, niciodată nu au procedat şi nu procedează la bombardamente asupra infrastructurilor civile, în particular în locuri unde sunt susceptibili să se afle în detenţie prizonieri de război”, a dat asigurări armata ucraineană într-un comunicat.


Citeşte şi: Scumpirea petrolului şi gazelor A DUBLAT profitul şi vânzările grupului OMV – Black News

”Forţele armate ucrainene nu au efectuat lovituri de rachete şi de artilerie în zona închisorii Olenivka”, a continuat statul major de la Kiev.

Acesta a acuzat la rândul său armata rusă că se află la originea acestui ”bombardament de artilerie ţintit” asupra închisorii Olenivka.

”În această manieră, ocupanţii ruşi îşi continuă obiectivele criminale: să acuze Ucraina de comitere de crime de război şi să ascundă torturile de prizonieri şi execuţiile pe care le-au comis”, a mai menţionat armata ucraineană.

Armata rusă a acuzat vineri forţele ucrainene că au bombardat intenţionat în timpul nopţii o tabără de prizonieri de război ucraineni aflată sub controlul separatiştilor proruşi în Donbas, făcând zeci de morţi.

Citeşte şi: Ruşii vor CIOPÂRŢIREA Ucrainei (FOTO)! Ţara vecină ar rămâne doar cu regiunea Kiev – Black News

Ministerul Apărării rus a anunţat într-un comunicat că tirurile unui sistem de artilerie Himars, furnizat Ucrainei de Statele Unite, au lovit închisoarea Olenivka, situată la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de Doneţk, capitala separatiştilor din regiunea cu acelaşi nume.

La 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FSB susţine că a dejucat o serie de atacuri militante în sudul Rusiei

FSB susţine că a dejucat o serie de atacuri militante în sudul Rusiei Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a declarat sâmbătă că a...

Un misterios complot ucrainean a pus Moscova pe jar: Apel rar din partea Rusiei către Pentagon

Un misterios complot ucrainean a pus Moscova pe jar: Apel rar din partea Rusiei către Pentagon La începutul acestei luni, şeful Pentagonului, Lloyd Austin. a...

Drone ucrainene au lovit un bombardier strategic rus pe un aerodrom din nordul Rusiei (presa ucraineană)

Drone ucrainene au lovit un bombardier strategic rus pe un aerodrom din nordul Rusiei (presa ucraineană) Drone de atac ucrainene au lovit un bombardier strategic...

Vehiculele Bradley americane fac ravagii în rândul trupelor ruse: cum reușesc ucrainenii deși sunt inferioare tancurilor rusești

Vehiculele Bradley americane fac ravagii în rândul trupelor ruse: cum reușesc ucrainenii deși sunt inferioare tancurilor rusești Într-un peisaj înzăpezit de lângă Stepove, în estul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.