Ucraina şi Occidentul au împiedicat o ‘escaladare’ a crizei din partea Rusiei

Publicat:

Ucraina şi Occidentul au reuşit să împiedice o ”escaladare” din partea Rusiei, a afirmat marţi şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba, la scurt timp după ce Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că o parte dintre militarii ruşi din districtele de la frontiera cu Ucraina revin la bazele lor după ce au încheiat diferite exerciţii, transmite AFP, potrivit agerpres.

”Împreună cu partenerii noştri, am reuşit să împiedicăm orice nouă escaladare din partea Rusiei”, a declarat Kuleba.


Citeşte şi: Premierul din Alberta PUNE CAPĂT certificatului de vaccinare – Black News

Potrivit acestuia, este totuşi prea devreme pentru a constata o reducere veritabilă a tensiunilor în această criză care afectează Europa de la finalul anului trecut.

”Situaţia rămâne tensionată, dar sub control”, a adăugat şeful diplomaţiei ucrainene, a doua zi după vizita la Kiev a cancelarului german Olaf Scholz, care efectuează marţi o vizită la Moscova.

”Rusia face mereu tot soiul de declaraţii, iată de ce noi avem o regulă: credem într-o dezescaladare atunci când vedem retragerea” de trupe, a mai spus el.

După săptămâni întregi de tensiuni, Rusia a anunţat marţi începutul unei retrageri, către garnizoane, a anumitor trupe ale sale desfăşurate în apropiere de frontiera ucraineană.

Occidentul pare tot mai îngrijorat de iminenţa unei invazii ruse în Ucraina, după ce Rusia a desfăşurat masiv trupe şi echipament militar în apropierea frontierei sale cu această ţară. Moscova a negat că ar avea o asemenea intenţie, dar a cerut garanţii de securitate din partea SUA şi a NATO, printre care promisiunea că Ucraina nu va adera la Alianţa Nord-Atlantică.

Citeşte şi: Justin Trudeau declanşează ‘Emergencies Act’ în Canada – Black News

Washingtonul a atras atenţia că forţele militare ruse ar putea invada Ucraina ”în orice moment”.

În 2014, Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea şi ulterior a provocat un conflict separatist în regiunea Donbas din estul Ucrainei, ceea ce a dus la o serie de sancţiuni din partea Uniunii Europene şi a SUA împotriva unor oficialităţi şi companii ruse.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.