X

Ucraina şi Rusia au efectuat un nou schimb de prizonieri

Ucraina şi Rusia au efectuat, joi, un nou schimb de prizonieri, implicând peste 200 de persoane, anunţă oficiali din cadrul administraţiilor de la Kiev şi Moscova, informează mediafax.

Ministerul rus al Apărării a anunţat, joi seară, că Ucraina a returnat 101 militari ruşi care erau prizonieri. Militarii ruşi eliberaţi vor fi trimişi la Moscova, unde vor beneficia de tratament şi reabilitare. “Toate persoanele eliberate vor beneficia de asistenţa medicală şi psihologică necesară”, a transmis Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agenţia Interfax.

Citește și : Ambasadorul polonez în Germania acuză Berlinul de lipsă de comunicare în privinţa Ucrainei

La rândul său, Administraţia de la Kiev a anunţat că Moscova a eliberat 100 de militari ucraineni şi un civil. “Continuăm să eliberăm ucraineni din captivitate. Astăzi, ajung acasă 100 de militari şi un civil”, a declarat Andrii Iermak, şeful Cancelariei prezidenţiale de la Kiev, citat de agenţia Interfax Ukraine.

La începutul lunii februarie, Ucraina şi Rusia au efectuat un alt schimb de prizonieri, implicând în total peste 125 de persoane.

Citește și :  Belarus se va alătura ofensivei ruse doar dacă este atacat

Tags: kievmoscovaprizonierirusiaucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina