Ucraina susţine că a distrus centrul rus de comunicaţii spaţiale amplasat în peninsula Crimeea

Publicat:

Ucraina susţine că a distrus centrul rus de comunicaţii spaţiale amplasat în peninsula Crimeea

Ministerul Apărării de la Kiev a transmis vineri că Ucraina a distrus într-un atac săptămâna aceasta centrul rus de comunicaţii spaţiale amplasat în peninsula Crimeea ocupată, relatează Reuters.

Anterior, mesaje pe reţelele de socializare au semnalat explozii în apropierea satului Vitino din Crimeea, zona unde este localizat respectivul centru, potrivit stiripesurse.


Citește și: Mai marii Europei s-au înţeles: Ursula von der Leyen rămâne şefa Comisiei Europene

De asemenea, publicaţia britanică The Telegraph a relatat despre incendii puternice observate din satelit în urma unui atac cu rachete americane ATACMS asupra centrului de control spaţial al Rusiei din Crimeea.

Ministerul ucrainean al Apărării a descris acest centru drept o componentă militară valoroasă în cadrul sistemelor de navigaţie şi comunicaţii prin satelit folosite de trupele ruse.

În acest timp, Rusia a avertizat statele occidentale, în special SUA, că riscă o “confruntare directă” cu ea în urma intensificării zborurilor dronelor de recunoaştere deasupra Mării Negre.

Potrivit Moscovei, aceste drone, la fel şi sateliţii de recunoaştere şi avioanele AWACS ale SUA, oferă Ucrainei informaţii despre ţintele ruseşti pe care armata ucraineană reuşeşte astfel să le lovească, iar unele sisteme folosite de Ucraina în aceste atacuri, precum rachetele ATACMS, sunt programate şi dirijate spre ţintă de specialişti americani.

Fragmente dintr-o astfel de rachetă doborâtă de antiaeriana rusă au provocat duminică patru morţi, dintre care doi copii, şi peste 150 de răniţi pe o plajă din Sevastopol, în Crimeea ocupată.

Citește și: Rusia interzice trei posturi TV din România

În urma acuzaţiilor Moscovei de implicare directă în conflict prin asistarea Ucrainei cu informaţii şi dirijarea rachetelor, Pentagonul a răspuns luni că Ucraina “ia propriile decizii” asupra ţintelor pe care intenţionează să le lovească.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

NASA: Astronauţii transportaţi de Boeing spre ISS ‘nu sunt blocaţi’ la bordul staţiei NASA

NASA: Astronauţii transportaţi de Boeing spre ISS 'nu sunt blocaţi' la bordul staţiei NASA Cei doi astronauţi care au ajuns la Staţia Spaţială Internaţională (ISS)...

Orășelul din Suedia unde îți poți cumpăra teren cu prețul unei cafele

Orășelul din Suedia unde îți poți cumpăra teren cu prețul unei cafele Am auzit cu toții de case scoase la vânzare în sudul Europei pentru...

Panama Papers: Toți cei 28 de inculpați în scandalul Mossack-Fonseca au fost achitați

Panama Papers: Toți cei 28 de inculpați în scandalul Mossack-Fonseca au fost achitați Un tribunal panamez a achitat toate cele 28 de persoane acuzate de...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.