Ucraina susţine că a doborât 11 rachete ruse Iskander ce vizau Kievul şi regiunea sa

Publicat:

Rusia a lansat luni o ploaie de rachete asupra Kievului, provocând panică în rândul locuitorilor ce încercau să se pună la adăpost în faţa acestui rar atac în plină zi şi după o noapte de lovituri asupra Ucrainei, informează AFP, potrivit agerpres.  

Alt fapt rar, autorităţile ucrainene au admis public că un sit militar din vestul ţării a fost lovit de loviturile din timpul nopţii.


Citește și : Coreea de Nord va organiza o reuniune cheie despre economie la începutul lunii iunie

După bombardamentele nocturne care au cauzat pagube majore în capitala ucraineană, sirenele antiaeriene au răsunat din nou în timpul dimineţii, urmate de o serie de explozii în jurul orelor locale 11:10 (08:10 GMT).

“Inamicul a efectuat lovituri cu rachete împotriva teritoriului ucrainean, pentru a doua oară în 24 de ore”, a subliniat comandantul-şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, dând asigurări că toate proiectilele acestui atac de dimineaţă au fost doborâte.

“În total, 11 de rachete de tip Iskander-M şi Iskander-K au fost lansate dinspre nord” asupra Kievului şi regiunii sale, a precizat el pe Telegram. “Apărarea antiaeriană (ucraineană) a distrus toate ţintele”, a adăugat Zalujnîi.

Prim-ministrul ucrainean Denis Şmîhal a denunţat acest al 16-lea atac asupra Kievului de la începutul lui mai. “Rusia terorizează intenţionat populaţia civilă”, a acuzat el.

“Explozii în oraş, în cartiere din centru”, a scris pe Telegram primarul Kievului, Vitali Kliciko. “Apărarea aeriană este în acţiune”, a adăugat administraţia militară a Kievului.

La rândul său, Rusia a afirmat luni că a lovit în timpul nopţii de duminică spre luni “aerodromuri” în Ucraina şi a “distrus” toate ţintele, la câteva ore după ce Kievul a raportat că un sit militar din vestul ţării a fost lovit de un atac al Moscovei.

“Toate ţintele desemnate au fost distruse”, a afirmat Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse într-un comunicat, însă fără a preciza locurile acestor lovituri. “Au fost lovite posturi de comandament, posturi radar, precum şi material aeronautic, instalaţii ce servesc la stocarea de arme şi muniţii ale forţelor armate ucrainene”, a susţinut ministerul rus.

Citește și : Acordul asupra datoriei SUA pregătit să fie înaintat Congresului

Rusia şi-a intensificat atacurile aeriene contra capitalei ucrainene de la începutul lunii mai, însă până în prezent aproape toate au avut loc în timpul nopţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Generalul Sîrskîi, șeful armatei ucrainene, a dat ordinul acum în cel mai fierbinte punct de pe front

Generalul Sîrskîi, șeful armatei ucrainene, a dat ordinul acum în cel mai fierbinte punct de pe front Comandantul forțelor armate ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, a...

Dronă interceptată în apropierea centralei nucleare Kursk, care nu a fost afectată

Dronă interceptată în apropierea centralei nucleare Kursk, care nu a fost afectată Armata rusă a interceptat joi o dronă ucraineană lângă oraşul rus Kurceatov, dar...

NATO va discuta pe 12 octombrie autorizarea atacurilor ucrainene mai adânci în Rusia

NATO va discuta pe 12 octombrie autorizarea atacurilor ucrainene mai adânci în Rusia Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a anunțat că la următoarea reuniune...

Noul şef al NATO, Mark Rutte, a ajuns azi la Kiev

Noul şef al NATO, Mark Rutte, a ajuns azi la Kiev Noul secretar general al NATO, Mark Rutte, a sosit la Kiev joi, la nici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.